Nieuws

Expositie Maartje Behandelcentrum Losser

In het Behandelcentrum Maartje in Losser is de expositie Sumi-e te bewonderen van Joke van Swaaij-van den Berk (1945).

Sumi-e schilderen

Vanaf eind jaren ’70 is zij begonnen met het beoefenen van het Sumi-e schilderen. Sumi-e is een eeuwenoude techniek die 2500 v Chr. in China is ontstaan en veel later door Zen-monniken naar Japan is gebracht. "Sumi: betekent “zwarte inkt” en de "e" staat voor schilderij. Kort gezegd, gaat het er bij dit penseel-schilderen om, om met zo weinig mogelijk middelen (krachtige penseelstreken) zoveel mogelijk weer te geven.

Het streven is een schildering, die eenvoudig en ongedwongen overkomt, met een levendige uitdrukkingskracht. Het gaat om de essentie. Meer informatie is te vinden op de website: www.jokevanswaaij.com

Expositie

U kunt deze bijzondere expositie tot eind oktober bewonderen Behandelcentrum Maartje is op werkdagen geopend van 8.00-17.00 uur. Het adres is:

Behandelcentrum Maartje
Lutterstraat 4
7582 BV Losser

Expositie Maartje Behandelcentrum Losser

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.