Nieuws

De eerste dag WK-Steppen

Vrijdag de eerste wedstrijd: de sprint.

Rechte baan

Op een voor de deelnemers nieuw parcours, is vandaag vrijdag de sprint verreden. Normaal gesproken wordt deze afstand op een atletiek baan afgelegd. Een rondje van 400 meter. Dit keer in Losser was het een rechte baan.

Dat het een rondje moet zijn was niet te vinden in het reglement verteld een van de organisatoren Danny Gerritzen. De gemeente Losser heeft dan ook alle medewerking verleend om op Oldenzaalsstraat een sprintje te trekken. De deelnemers vonden het een mooi parcours dat ook nog een licht naar beneden hellend is, daardoor kon er nog sneller gereden worden.

video 

Goede sfeer

Het publiek dat goed vertegenwoordigd was, kon kennis maken met voor vele nog een onbekende sport. Omwonenden zorgden voor water voor deelnemers en bezoekers. Er was een goede sfeer rond de sprintbaan. De steppers werden goed aangemoedigd.

In de loop van de dag zijn de kwalificatie ronden gereden en vervolgens de kwart, halve finales en de finales. Dit alles in verschillende klassen. Om 18.00 uur was de officiële prijsuitreiking op het podium op het Raadhuisplein. De vlaggen werden gehesen en de volksliederen gespeeld. Zelfs het Wilhelmus was te horen.

 



 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid