Nieuws

Duitse prins bezoekt wagenbouwers Losser

Al vele jaren gaan de meeste Losserse wagenbouwers met hun praalwagens op Rosenmontag naar het Duitse Münster.  Afgelopen woensdag brachten een aantal carnavalisten uit Munster een bezoek aan de Losserse bouwloodsen.

Duits bezoek

Al vele jaren gaan de meeste Losserse wagenbouwers met hun praalwagens op Rosenmontag naar het Duitse Münster. Afgelopen woensdag brachten een aantal carnavalisten uit Munster een bezoek aan de Losserse bouwloodsen. Onder aanvoering van Prins Ingo 1 van munster werd de Duitse delegatie ontvangen door prins Patrick met zijn gevolg bij de symbolische grenspaal op Industrie terrein de Pol, bij de ingang van het hallencomplex.

Hier werd eerst gezamenlijk een borrel gedronken, alvorens men richting het Aöske ging waar de middag officieel werd geopend door de voorzitter van de Gaffel Aöskes, Bob Volmer. Nadat ook de beide prinsen hadden gesproken werden de wagens geïnspecteerd door de Duitse gasten. Met dit jaar in hun kielzog een camera team van de WDR. Vervolgens werd er gezamenlijk met de aanwezige Losserse hoogheden snert gegeten in de bar van het hallencomplex. De bijeenkomst tussen de carnavalisten uit Munster en Losser werd ‘s avonds afgesloten bij café Heijdemann. Hier werden nog enkele medailles uitgewisseld en zorgden de Tukkersbloazers voor de muzikale ondersteuning.

Günther Sachs.

In het Aöske werd aandacht geschonken aan de onlangs overleden Günther Sachs. Er prijkte een grote foto van hem in het Aöske. Günther heeft in het verre verleden de contacten gelegd tussen het Münsterse- en Losserse carnaval.

Duitse prins bezoekt wagenbouwers Losser

De WDR was ook aanwezig voor een reportage van het bezoek aan Losser:

Duitse prins bezoekt wagenbouwers Losser

Duitse prins bezoekt wagenbouwers Losser

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.