Nieuws

Diner voor vrijwilligers

Aan tafel door Tiny en Ferdie de Boer.Tiny en Ferdie de Boer, alom bekend van hun jarenlange inzamelproject oude metalen waarvan de opbrengst besteed wordt aan goede doelen, nodigen elk jaar in december de vrijwilligers van de voedselbank uit voor een hapje en een drankje.

Zaterdagavond 22 december was het oergezellig bij het wok restaurant de Orchidee in Losser. In totaal gaven 100 aanwezigen acte de présence. Het overgrote deel de vrijwilligers van de Voedselbank en tien mensen van t ’Winlo.

Merel

De muzikale omlijsting was in handen van Merel. De stemming was goed. Het gezelschap wisselde de laatste nieuwtjes voor de Kerst uit en men genoot van de zo goed verzorgde hapjes van de Orchidee.

Voorzitter voedselbank

Jos in het Veld, de voorzitter van de voedselbank opende de avond met een toespraak en uiteraard een bedankje aan Tiny en Ferdie. Ook deelde Jos mee dat een avond als deze volgend jaar nog één keer zal plaatsvinden. Zoals bekend zijn Tiny en Ferdie met de inzameling gestopt, maar er is nog een buffer waaruit nog verschillende acties gefinancierd kunnen worden. Later op de avond werden nog wat mensen in de bloemetjes gezet en vertelde Jos dat het bestuurslid Ton Kremer te kennen had gegeven om als bestuurslid (algemeen coördinator) te willen stoppen in verband met drukke werkzaamheden als onder andere bestuurder bij de Stichting leergeld Losser. Ton heeft 5 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de voedselbank. Inmiddels is een goede kandidaat gevonden. Dit is de heer Anton Righart. Jos had nog een leuke mededeling over de hygiënecontrole die onlangs onaangekondigd plaats vond bij de voedselbank. Deze viel zo gunstig uit dat die beloond werd met een 9.3.

Ferdie

Ferdie deelde mede dat er voor deze bijeenkomst een bijdrage is gedaan door Mathijn Bouwma van Cleanbo waardoor het mogelijk was dat de mensen van ’t Winlo ook deel konden nemen. Op zondagavond 23 december hebben Tiny en Ferdie voor de mensen die een beroep doen op de Losserse voedselbank nog een avond georganiseerd bij de Orchidee. Ferdie zegt hierover: ”Prachtig uitgedost en geheel in stijl kwam deze mensen ’s avonds het restaurant binnen. Zo mooi, vooral de kinderen, alsof ze een galabal bezochten. En weer met muziek van Merel. Een geweldige avond voor deze mensen. Hier beleven Tiny en ik echt plezier aan.”

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.