Nieuws

Dames Losser behalen een moeizaam punt in Emmen

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond een moeizaam punt behaald tegen ESTA. In Emmen, waar het thuisbad staat van de fusieclub uit Emmen, Stadskanaal en Ter Apel werd het uiteindelijk 9-9. Vooraf had Losser misschien nog wel op een beetje meer gerekend, maar na afloop werd het ene puntje na een tumultueuze eindfase toch wel gekoesterd.

 

 

 

Voorsprong

Losser nam in de beginfase een 0-2 voorsprong, maar dit werd door de thuisploeg snel weer rechtgezet. Hierna ontspon zich een gelijkopgaande spannende wedstrijd, waarbij opvallend veel persoonlijke fouten werden uitgedeeld aan de Losserse speelsters. Esta kon van deze overtalsituaties niet optimaal van profiteren, door het goede verdedigende werk van Losser werd er uit 11 pogingen slechts 3x gescoord. Van de 7 mogelijkheden die Losser kreeg uit een overtalsituatie scoorde Losser maar liefst 5x.

Maar het bleef steeds maar weer gelijk. Tot aan de 5-5 was het Losser die steeds een voorsprong nam, daarna was het Esta die hetzelfde deed. Toen in de laatste minuut de 9-9 gescoord was, werd gedacht dat de wedstrijd gespeeld was. Maar daarin had iedereen zich vergist. 7 seconden voor tijd werd Losser wederom geconfronteerd met een uitsluiting. De betreffende speelster begaf zich naar het vak waar de bestrafte spelers moeten plaatsnemen.

Onderweg naar dat vak toe besloot één van de scheidrechters een strafworp toe te kennen omdat de uitgesloten speler zich bemoeide met het spel. Wat overigens in het geheel niet gebeurde. Met nog 4 seconden te spelen werd deze strafworp dus genomen. Nadat interim doelvrouwe Monique Velthuis deze strafworp stopte klonk enige seconden later het eindsignaal en was de opluchting groot. Het voelde dat er toch nog wat gerechtigheid bestond. Het was overigens de 2e strafworp die door Monique Velthuis gestopt werd.

Winterstop

Losser gaat nu de winterstop in op een 7e plaats. Een drietal ploegen volgt met 7 punten, met dien verstande dat Losser een wedstrijd minder gespeeld heeft. En dat is tegen hekkensluiter Trivia, die nog geen enkele partij gewonnen hebben.

 

Tussenstanden: 1-2, 6-5, 8-8, 9-9.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 6, Cindy Marsman 2 en Lindy Velthuis.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid