Nieuws

Dag 2 WK-Steppen

Nederlandse estafette team wereldkampioen

Sportief

Losser liet zich vandaag van een sportieve kant zien. Het centrum was gereserveerd voor de foot bikers en het beachvolleybal. De steppers begonnen vanmorgen aan het criterium. Om half tien klonk het startschot voor de pupillen. Zij legden een afstand van 4,6 km af. Dit waren drie rondjes. Daarna waren het de cadetten die acht ronden moesten afleggen dit leverde dan 9,6 km op.

Beachvolleybal

De vrouwen steppen zo’n 12,6 km aan rondjes in het goed afgezette parcours, gevolgd door de mannen die een afstand van 14,4 km mochten afleggen. Om half twee werd er een beachvolleybal toernooi gespeeld op het Raadhuisplein. Er hadden zich verschillende teams opgegeven. Op een gezellig aangekleed plein werd er fel gestreden.

Extra training

Een waar spektakelstuk werd er ‘s avonds verreden. De relay, een estafette, door het de winkelstraten van Losser. Het publiek kon genieten van een mooie strijd tussen het team uit Tsjechië de heersende wereldkampioenen, en het team uit Nederland. De steppers moeten hun step overgeven aan het teamlid dat klaar staat in een vak om te wisselen. Het is de kunst om de wissel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De wedstrijd duurt 20 minuten en een ronde. De mannen waren als laatste aan bod.In de loop van de 20 minuten sloeg de Nederlandse ploeg eerst een gaatje van 4 seconden. De voorsprong liep steeds iets meer uit. Op ongeveer de helft van de wedstrijd werd er melding gemaakt dat de Nederlandse stepper was gevallen. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn en kon team Nederland hun voorsprong vergroten naar 12 seconden. Dit bleek genoeg te zijn om wereldkampioen te worden en de titel van de Tsjechen over te nemen.

Door de liefde

De winnende ploeg vertelt aan Hallo Losser, dat ze de wissel extra getraind hebben dit jaar. Hierin valt veel tijd te winnen. Waarom ga je steppen?  Een van de mannen is door de liefde in aanraking gekomen met de footbike sport. Zijn vrouw is al een aantal keren wereldkampioen, en de hele schoonfamilie is met het footbike virus besmet en zo ook de nieuwbakken wereldkampioen estafette 2018.

Huldiging en programma morgen

Na een verkoelend buitje kon de huldiging door wethouder Jan Nijhuis doorgaan. In elke categorie klonk het Wilhelmus. Of dit morgen na de marathon ook zo is? Ga morgen kijken. Om half 10 starten de vrouwen aan de 41,2 km marathon, door het mooie buitengebied van Losser. De leerlingen en kadetten starten ook om 9.30. Om 11.30 beginnen de mannen aan hun marathon. Volgens het winnende Nederlandse estafetteteam is een van hun mannen een grote kanshebber om te winnen.

 




 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid