Nieuws

CPO-Losser gaat definitief bouwen aan de Ravenhorsterweg

In 2007 heeft een groep Lossernaren zich verenigd, in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap kortweg CPO-Losser, met als doelstelling om op het voormalige grondstuk van Topcraft aan de Ravenhorsterweg een woonwijk te realiseren.

Geen prioriteit

Omdat o.a. de Gemeente in de jaren daarna geen prioriteit aan de ontwikkeling van dit plan kon geven, en de bestaande opstallen voor langere periodes werden verhuurd, heeft het CPO-Losser het nodige geduld moeten betrachten. Door deze situatie en de financiële crisis in die jaren heeft het CPO-Losser zo een lange ontwikkelingsfase door gemaakt.

Veel later als oorspronkelijk de bedoeling was heeft de gemeente circa drie jaar geleden besloten het gehele terrein voor woningbouw te bestemmen. Het CPO-Losser heeft toen gekozen voor een projectontwikkelaar in combinatie met een aannemer om het bouwproject te ontwikkelingen. Na diverse gesprekken is besloten een samenwerking aan te gaan met aannemer Haafkes-Goor en projectontwikkelaar Le Clerq uit Deventer. Zij bouwen en financieren het project.

Individuele ontwerpen

De uitwerking gebeurt i.s.m. CPO-Losser die zoveel mogelijk de wensen van de leden gerealiseerd wil zien. In het traject heeft CPO-Losser besloten een drietal architectenbureaus uit te nodigen om een beeldkwaliteitplan te schrijven voor het gehele terrein. In die pitch heeft CPO-Losser besloten Maas Architecten uit Lochem te kiezen. Dit bureau zal ook zorg dragen voor de individuele ontwerpen van de woningen.

Bestemmingsplanwijziging

Na de bouwvak starten de ambtelijke werkzaamheden om tot een bestemmingsplanprocedure te komen. Op 2 oktober a.s. komt de bestemmingsplanwijziging in de Raad. De schets geeft een beeld van een mogelijke verkaveling aan. Bij interesse kan men zich opgeven bij het secretariaat van CPO-Losser via info@cpolosser.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.