Nieuws

Cantica Nova zingt in Klooster Bardel "Stabat Mater"

 

Zangvereniging Cantica Nova uit Losser zal ook in 2018  in de aanloop naar Pasen weer mooie Passie Muziek ten gehore brengen. Dit gebeurt op zondag 18 maart a.s. in de sfeervolle Kloosterkerk van het Klooster Bardel, net over de grens bij Losser.

 

Cantica Nova brengt een aantal bekende stukken waaronder het bekende meesterwerk Stabat Mater van Josef Gabriel Rheinberger. Ook zullen er prachtige koralen worden gezongen uit de Matthäus Passion van J.S. Bach en bekende werken van o.a. Felix Mendelssohn, G.F. Händel en Gabriel Fauré.. Het concert staat onder algehele leiding van dirigent Mirjam Spoelman. De begeleiding op orgel wordt verzorgd door Carlo van den Beld.

  • Het concert begint om 17.00 uur (de kerk is open om 16.30 uur)
  • Het adres van het klooster is:
  • Klosterstr. 11, D – 48455 Bad Bentheim.
  • De entree is vrij, wel wordt er aan het eind van het concert een vrije gift gevraagd.

Cantica Nova is een 4-stemmig gemengd koor, dat zijn repertoire vooral zoekt in het zingen van klassieke muziek. Het koor heeft zich de laatste jaren kunnen onderscheiden door zich te richten op kwaliteit. Daardoor heeft het zich een plek in het koor landschap kunnen veroveren en bestaat het koor inmiddels uit zangers en zangeressen uit heel Twente. Het koor blijft zich onderscheiden en ontwikkelen en staat open voor nieuwe leden in alle partijen.

(sopraan-alt-tenor en bas).

Voor meer informatie hierover kunt  bellen met de secretaris Henri Dimmendaal tel: 053-5383993 of via onze website: www.canticanova.nl.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.