Nieuws

Burgmeester, wethouder en ambtenaren fietsen Ride for the Roses Twente

Om het goede doel, de bestrijding van kanker, te steunen rijden burgemeester Michael Sijbom, wethouder Jan Martin van Rees en 11 medewerkers van de gemeente Losser vandaag de wielertocht Ride for the Roses 2016 Twente.

Zondagochtend verzamelen de deelnemers om 7.30 uur bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Losser om vervolgens als één team naar de start op de Luchthaven Twente te fietsen. De wielertocht gaat over een lengte van 100 kilometer. Een heel bijzonder evenement.

Burgemeester Sijbom: “De Ride for the Roses in Twente laten we natuurlijk niet voorbij gaan zonder dat ook wij ons steentje hebben bijgedragen aan de bestrijding van kanker. Vrijwel iedereen heeft familieleden, vrienden, collega’s of kennissen die geconfronteerd worden met de gevolgen van kanker. Met z’n allen moeten we eraan blijven werken om genezing van deze vreselijke ziekte mogelijk te maken. Er kan al veel, maar het is nog lang niet genoeg.

Burgmeester, wethouder en ambtenaren fietsen Ride for the Roses Twente

Als de Ride for the Roses dan in Twente komt, doen we natuurlijk mee. Daar komt bij dat de Ride ook een bijzondere gelegenheid is om de vele deelnemers ons mooie Twente te laten zien. Twente is immers een van de mooiste streken van ons land om op de fiets te verkennen. We hebben prachtige routes en uitstekende verblijfslocaties in Twente en in het bijzonder in de gemeente Losser, de schatkamer van Twente.”

Zondagochtend begint de Ride for the Roses met een stevig ontbijt voor de deelnemers. Na de startmanifestatie wordt om 10.00 uur het startschot gelost. De verwachting is dat de deelnemers aan de 100 km toertocht tussen 14.00 en 15.00 uur finishen.

Team Losser zat vanochtend al vroeg aan het ontbijt ter voorbereiding van de tocht door Twente.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.