Nieuws

Burgerforum niet in de coalitie

Informateur Frans Willeme:  “ga een coalitie bestaande uit de partijen CDA, VVD en D66 nader onderzoeken”

Geen recht aan de verkiesingsuitslag

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart jl. hebben de fracties in de gemeenteraad de heer Frans Willeme gevraagd als informateur. De opdracht die hij mee kreeg was: “het onderzoeken van de mogelijkheden voor het vormen van een stabiel college, dat kan rekenen op voldoende steun in de gemeenteraad en dat  recht doet aan de verkiezingsuitslag.” Volgens Lies ter Haar doet het deze coalitie geen recht aan de verkiezingsuitslag.

Verschillende opties

In de afgelopen weken heeft de informateur met alle partijen gesproken en zijn de verschillende opties onderzocht. Uiteindelijk is gebleken dat slechts één optie, te weten een coalitie van CDA, VVD en D66, kan steunen op een meerderheid in de raad. De informateur is daarom van oordeel dat deze optie als eerste nader op haar haalbaarheid zou moeten worden onderzocht. De beoogde coalitiepartners zijn nu aan zet voor het zetten van de volgende stap in het formatieproces.

Het verslag van de informateur te lezen via deze link

 

klik op filmpje voor het live verslag

Klik op filmpje voor live verslag 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.