Nieuws

Burgemeester Cia Kroon over Hallo Losser

Hallo Losser is een niet meer weg te denken medium in de sociale media. In een paar jaar uitgegroeid tot een digitale krant van formaat. Hallo Losser plaatst Lossers gerelateerd nieuws en vindt het door de inspanning van enkele vrijwillige redacteuren.

Hallo Losser zoekt vrijwilligers

Mede door het steeds meer bekender worden van Hallo Losser, vindt het nieuws Hallo Losser ook. Gelukkig vinden steeds meer mensen de weg om actualiteiten aan te bieden met het verzoek om het op Hallo Losser te plaatsen.

Niet alleen nieuws

Hallo Losser is niet alleen nieuws. Hallo Losser beschikt ook over vensters waarin actualiteiten betreffende andere wetenswaardigheden geplaatst worden. In totaal houden zich hier rond de 25 vrijwilligers mee bezig. Voorbeelden hiervan zijn het weervenster, het venster gezondheid, gemeente, winkelen, werken, wonen, noaberschap, kerk en welzijn. De agenda, waarin ook veel VVV-activiteiten worden opgenomen. Maar ook sport en hobby, Losser in beeld, kunst, cultuur en historie. De blogs die geplaatst worden, worden heel gretig gelezen. Dit is af te meten aan de bezoekcijfers die de technici maandelijks produceren. We willen deze vensters graag optimaliseren en zelfs uitbreiden.

Kwaliteit en continuïteit

Om de kwaliteit en de continuïteit te waarborgen, dan wel op een nog hoger niveau te brengen, hebben de vrijwilligers van Hallo Losser hulp nodig. De komende maanden is er een wervingsactie en vertellen de vrijwilligers waarom ze zich inzetten voor Hallo Losser en waarom. Ook komen enkele bekende Lossernaren aan het woord en vertellen wat zij van Hallo Losser vinden. Ditmaal vroegen wij burgemeester Cia Kroon hoe zij over Hallo Losser denkt.

Burgemeester Cia Kroon over Hallo Losser

“Toen ik in december 2017 hoorde dat ik zou worden voorgedragen als burgemeester voor de gemeente Losser, wist ik al wel dat Losser een mooie gemeente was, vanwege mijn toeristische uitstapjes hier met mijn familie. Mijn eerste kennismaking met Losser was echter een zakelijke. Ooit ben ik voor een conferentie van de Algemene Bestuursdienst van de Rijksoverheid in het Landgoedhotel de Wilmersberg geweest. Losser is niet enkel voor de toerist aantrekkelijk. Ook voor de zakelijke markt is Losser aantrekkelijk en snel bereikbaar vanwege de A1.

Hoe het er maatschappelijk, zakelijk en in het verenigingsleven aan toe ging in Losser wist ik maar matig. Ik ben me uiteraard gaan oriënteren op dit gebied. De digitale krant Hallo Losser heeft me hierbij goed geholpen. Vrijwel alles wat ik over Losser en haar Lossernaren, de kerkdorpen, de gebruiken en de historie te weten wilde komen, vond ik op Hallo Losser.

Ook de vensters waren voor mij aantrekkelijk om te lezen. Hier vond ik de minder actuele, maar niet minder belangrijke informatie over Losser. Hallo Losser is compleet.

Vrijwel elke dag kijk ik er op om me op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt in mijn mooie gemeente Losser.”

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.