Nieuws

Bride Flight

Het Filmhuis in Losser draait op woensdag 14 Maart de Nederlandse film Bride Flight uit 2008 van Ben Sombogaart

Naar aanleiding van het scenario schreef auteur Marieke van der Pol de roman Bruidsvlucht. Deze roman kwam eerder uit dan de film.Ilse De Lange schreef en zingt het titelnummer.

Het verhaal speelt in de periode tussen 1953 en 2008, maar niet steeds in chronologische volgorde. In 1953, nu 75 jaar geleden, wint een KLM-vliegtuig The Last Great Air Race van Londen naar Christchurch, in Nieuw-Zeeland. Tientallen jonge vrouwen gaan op weg naar hun verloofde daar om te trouwen en zij vliegen mee. Dat is dus echt gebeurd. De vlucht werd dan ook omgedoopt in de 'Bruidsvlucht'.

Ongelukkige levens

De film volgt de turbulente, vaak ongelukkige levens van enkele van de Nederlandse vrouwen Marjorie (Elise Schaap), Esther (Anna Drijver) en Ada (Karina Smulders). en hun echtgenoten die enige tijd geleden al vooruit gereisd waren. Ada is al drie maanden zwanger van een slachtoffer van de watersnoodramp en zal in Nieuw Zeeland trouwen met de streng gereformeerde Derk. Ook Esther, die haar hele familie kwijtraakte raakt snel ongewenst zwanger, maar blijft alleen. Marjorie kan in haar gelukkige huwelijk met Hans door complicaties bij haar eerste zwangerschap helaas geen kinderen meer krijgen.

Al deze jonge mensen, als de emigranten van vlak na de oorlog, maken zware tijden door in Nieuw Zeeland, maar het maakt deze dramafilm tot een menselijk verhaal en is zeker de moeite waard om te bekijken.

  • Woensdag 14 maart  om 14.00 uur, in het Filmhuis te Losser,
  • Erve Kraesgenberg, Bookholtstraat 25 te Losser.
  • Toegangsprijs 6 Euro, inclusief koffie of thee.

 

Ook op de avond

Het Filmhuis in Losser is ook van plan om op dinsdagavond een keer in de maand een film te draaien. Tot het einde van dit seizoen, eind mei, vertonen ze op proef drie films:


Voor 27 maart: “Manchester by the Sea”

Regisseur Kenneth LonerganIngetogen drama over klusjesman die zich ontfermt over zijn neefje en worstelt met zijn traumatische verleden.

 

Voor 17 april: “On Body and Soul”

Van regisseur Ildikó Enyedi.

Een romantische vertelling over een afstandelijke man en een autistische vrouw. Het speelt zich grotendeels af in een slachthuis.

 

Voor 15 mei: “Dunkirk”

Regie: Christopher Nolan

De beroemde militaire operatie van de Britten ter land, ter zee en in de lucht om zoveel mogelijk manschappen te redden van de Duitse Blitzkrieg.

 

Aanvang 20.00 uur, toegang  ook 6 euro inclusief koffie of thee.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.