Nieuws

Bijeenkomst over grootschalige zonne-energie

Informatiebijeenkomst: hoe realiseer ik een zonnepark op het dak of in het veld?

De Postcoderoosregeling

Op donderdagavond 28 september organiseren de vier gemeenten van Noordoost Twente een bijeenkomst over grootschalige zonne-energie. Er wordt een toelichting gegeven op de verschil- lende mogelijkheden om een zonnepark te realiseren op het dak of in het veld. Met name de Postcoderoosregeling wordt toegelicht. Daarnaast zal Miranda Scheffer van Duurzaam Enter-Wierden haar ervaringen delen over hun zonnepark. De bijeenkomst wordt gehouden bij Stadshotel Ter Stege in Oldenzaal. Belangstellenden kun- nen zich tot 20 september aanmelden bij info@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Energienetwerkbijeenkomst 

De gemeenten van Noordoost Twente werken samen om de energietransitie in de regio te versnellen. Begin dit jaar is er een Energienetwerkbijeenkomst georganiseerd. Daarvoor waren alle bij de energie- transitie betrokken partijen uit de regio uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst bleek er veel belang- stelling te zijn voor informatie over het realiseren van grootschalige zonneprojecten, met name in de Postcoderoosregeling.

Voor de bijeenkomst zijn organisaties en bedrijven uit de regio uitgenodigd, die hieraan willen én kun- nen bijdragen, o.a. lokale ondernemers, lokale energie-initiatieven, woningcorporaties en maatschap- pelijke organisaties. Uitgangspunt voor de ontwikkelingen van grootschalige zonne-energie in Noord- oost Twente is om lokaal de lusten en de lasten te delen!

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid