Nieuws

” de ballen uit Losser”

Enerverende wedstrijden en spannende finales tijdens de tweede editie van het petanquetoernooi ” de ballen uit Losser”. Alle deelnemers kijken voldaan terug op een leuk evenement waarbij gezelligheid en plezier hoog in het vaandel staan. Alle deelnemers nemen namelijk zelf een hapje en een drankje voor de overige deelnemers mee.

Spannende finales

Enerverende wedstrijden en spannende finales tijdens de tweede editie van het petanquetoernooi ” de ballen uit Losser”. Op een, door de gemeentewerken netjes geschoffelde, boulebaan op het oude Tarveld  voerden 12 koppels een strijd om de felbegeerde cup met de grote oren,

Deze werd vorig jaar gewonnen door Martin en Paulien Boerrigter. De grote cup was dit jaar een prooi voor het gelegenheidskoppel Arjen Achterhuis en Michel(le) de Vries. Zij kwamen hortend en stotend de poulefase door maar waren in de finale echt te sterk voor Diny en Alouis ter Denge, de organisatoren van dit festijn, die voor de tweede keer het in de finale niet konden maken. Het pauzespelletje “Pallet Breton”, waarbij kleine gietijzeren schijfjes op een plank moeten worden gegooid, werd gewonnen door Mario van der Plas.

Voldaan

De verliezerspoule werd gewonnen door Martin en Paulien Boerrigter die in deze finale te sterk waren voor Michel ten Brink en Ilse Keijl. Alle deelnemers kijken voldaan terug op een leuk evenement waarbij gezelligheid en plezier hoog in het vaandel staan.(alle deelnemers nemen namelijk zelf een hapje en een drankje voor de overige deelnemers mee) Als dan ook het weer nog meezit, zoals afgelopen zaterdag, dan kan het niet meer stuk.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.