Nieuws

Atletiekvereniging Iphitos heeft nieuwe looptrainers

Mirjam Roelofs en Martijn van Nieuwkuijk zijn geslaagd voor hun examen Looptrainer 3.Op 6 april werd in Nijverdal het praktijkexamen afgenomen. Zowel Mirjam als Martijn hadden het portfolio met een voldoende afgesloten. Dit was een vereiste om aan het praktijkexamen te mogen beginnen.

 

Mirjam gaf met flair en dynamiek een pittige loopscholing voor de deelnemers met de focus op rompspanning. Ze deed de oefeningen op een prima manier voor. Aansluitend gaf ze nog een klein stukje van de intervaltraining waarbij het belangrijk is dat je laat zien dat jij als trainer de regie hebt. En ook dit deel ging prima. De examinator gaf in het commentaar aan dat Mirjam de training met een gezonde dosis humor gaf en ook had ze gemerkt dat er een duidelijke klik was met de groep.

Martijn begon ook met het geven van loopscholing en ook hier weer oefeningen met hoge skippings waarbij de focus lag op het behouden van de concentratie ook bij vermoeidheid. Martijn liet zien de baas te zijn over de training door zijn rustige weloverwogen manier van lesgeven. Vervolgens ook voor hem nog een klein deel van de intervaltraining waarin hij een piramidetraining had voorbereid op halve marathontempo. Hij had heel goed gedifferentieerd, rekening houdend met de individuele atleet.

Lijkt het u ook leuk om hard te lopen onder begeleiding van gediplomeerde trainers , kijk dan voor informatie op https://www.av-iphitos.nl  

afbeelding van Theo Kip

Door: Theo Kip

Woon sinds 1982 in Losser. Verzorg voor Hallo Losser "Sport en Hobby" en Duurzaamheid / Energietransitie.