Nieuws

AJc'96 gaat naar rookvrij sportcomplex

Het hoofdbestuur van voetvalvereniging AJc’96 heeft besloten vanaf het komende seizoen een rookvrij sportcomplex voor de jeugd aan te bieden.

Voorzitter Robert de Vries zegt hierover: "de keuze om dit te doen is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Het is onvermijdelijk en goed. Waar we langer over gepraat hebben is de manier waarop. Tot hoe ver voer je zoiets door? We hebben er uiteindelijk voor gekozen om het complex rookvrij te maken tijdens de trainingen en wedstrijden van onze jeugdteams. Die willen we op het complex niet meer met roken in aanraking laten komen. Het is een eerste stap naar een compleet rookvrij complex. De donderdagavond bijvoorbeeld is traditioneel een drukbezochte trainingsavond voor de senioren. Zolang de jeugd traint wordt er op het complex echter niet gerookt. We hopen dat de andere voetbalverenigingen in de gemeente ons gaan volgen".

Volgens de Vries wordt er gehandhaaft en worden mensen aansgesproken als ze het rookverbod negeren. "Er zullen, op verschillende plekken, borden worden opgehangen waarop we mensen attent maken op de situatie. We rekenen ook op zelfsturend vermogen. Ouders, vrijwilligers etc. zouden mensen moeten aanspreken als dat aan de orde is".

De exacte tijden en voorwaarden worden aan het begin van het nieuwe seizoen bekend gemaakt via onze website en sociale media kanalen.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.