Nieuws

4 keer goud en 3 keer goud met ster

Tijdens de Slavakto op 5 en 6 november vonden de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Sinds jaar en dag is de Slavakto één van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland. Poelier Wolbert uit De Lutte heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. Zeven van de ambachtelijke producten zijn bekroond met goud en goud met ster, ze zijn natuurlijk trots op dit resultaat.

Vakwedstrijd

De Internationale Slavakto vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. De ambachtelijke producten worden gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe de consument de producten waardeert.

Ambacht

De ambachtelijke poelier uit De Lutte onderscheid zich door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden. Ze benadrukken dat er in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk word gegaan. Als ambachtelijke poelier onderscheiden ze zich door de eigen productie. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, blijkt uit de waardering op de Internationale Slavakto vakwedstrijden.

De met goud bekroonde producten zijn:

Kipkookworst

Grove kiprookworst

Pittig kip-kaasballetje

Smikkelsalade

De met goud met ster bekroonde producten zijn:

Bali kipgrillworst

Gerookte tv-sticks

Krieltjesschotel

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.