Nieuws

11e Carnavalsoptocht Overdinkel

Op donderdagmiddag 28 februari zet Overdinkel het grandioze carnavalsfeest in de gemeente Losser in de eerste versnelling. 

Elfde keer

De basisscholen Het Kompas, Pax Christi, De Brede School Overdinkel en Kindcentrum Ocarina, kinderopvang Humanitas Regio SKE en de jonge moedersgroep verzorgen gezamenlijk voor de elfde keer een geweldige carnavalsoptocht door Overdinkel en worden onderweg enthousiast aangemoedigd door ouders, familie en inwoners van Overdinkel en omgeving.

Veldmoezendorp
Tijdens de carnavalsperiode zal Overdinkel traditiegetrouw worden omgedoopt tot “Veldmoezendorp”. De jongste bewoners van Overdinkel komen hierdoor al vroeg in de stemming voor de bruisende carnavalstraditie in de gemeente Losser.

Route
De optocht zal om 13.15 uur van start gaan langs een feestelijk versierde route. De scholen vertrekken vanaf de Hoofdstraat en ontmoeten elkaar ter hoogte van de Pastoor van Laakstraat. De route gaat vervolgens linksaf de Spinnersweg in. Via de Dr. Ariënstraat zal de vrolijke stoet linksaf slaan richting de hoofdstraat, na linksaf te zijn geslagen op de Hoofdstraat, vervolgen de scholen hun weg richting de eigen scholen waar ze naar verwachting rond 14:00 uur weer terug zullen zijn.

Kortom, de carnavalsoptocht belooft weer één groot feest te worden! Mede dankzij de bijdrage van de prachtige carnavalswagens van de kinderen zelf, maar ook van Carnavalsvereniging "de Bokelbulkes”, “de Veldmuuskes” en “de Gaffel Aoskes.”


 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.