Welzijn
Nieuws
Agenda Uitgaan en Evenementen
Veiligheid
Natuur Recreatie
Smullen met Smulders
Vandaag wil ik u een makkelijk, licht en heel zomers & Aziatisch recept presenteren. Dit recept heb ik overgehouden van een workshop in Thailand. Het bestaat uit glasnoedels, groente en garnalen of dobbelsteentjes gekruide kipfilet.
Dag mensen! Vandaag wil ik u een makkelijk, licht en heel zomers & Aziatisch recept presenteren. Dit recept heb ik overgehouden van een workshop in Thailand. Het bestaat uit glasnoedels, groente en garnalen of dobbelsteentjes gekruide kipfilet.
De benodigdheden voor de salade:
Eén fijn gehakte rode peper zonder de pitjes; 3 eetlepels witte basterdsuiker suiker; 100 ml rijstazijn; 2 tenen gehakte knoflook tenen; 1 theelepel sesamolie; 1á 2 eetlepels vissaus of sojasaus; 1 komkommer in kleine dobbelsteentjes; 1/2 fijn gesneden rode paprika; 200 gram zeer fijn gesneden Chinese kool; 1/5 bosje gehakte koriander; 1 rode ui in ringen 200 gram zeer fijn gesneden Chinese kool en200 gram (of meer) party garnalen of kipfilet filet en een pak glasnoedels.
De bereiding:
Kook de glasnoedels zoals op de verpakking staat. Maak een dressing door de suiker, olie en azijn met elkaar te vermengen. Meng de groenten en glasnoedels in een grote schaal. Giet hier over de dressing, een beetje husselen, dan verdelen over de borden of een klein schaaltje.Decoreren met de garnalen of de kipfilet.
Sawadi cra!