Op naar 65 jaar Böggelrieders en Daansers deel 2

In aanloop naar het 't Internationaal Folkoristisch Festival Losser willen wij de deelnemende groepen aan u voorstellen. Deze keer Oostenrijk: Trachtenverein D’Steirerherz’n zu Graz

Uit de hoofdstad van de provincie Steiermark komen de Steirerherz’n. Ze zijn opgericht in 1920 en hebben rond de 130 leden, verdeeld over verschillende onderdelen. Op zon-en feestdagen dragen de dames de Stainzer Festtagtracht en daarnaast worden verschillende werkdrachten en zondagsdrachten uit de hele Steirermark gedragen.

Lange reis

De heren dragen de Erzherzog Johann Tracht, mede te herkennen aan de kenmerkende hoed. De groep vindt het belangrijk de tradities, klederdracht en dans van hun regio te onderhouden en doet daarnaast veel aan liefdadigheid. In 2013 hebben de Böggelrieders en Daansers de groep leren kennen tijdens de Trachtenwoche in Neustadt in Holstein, direct was er sprake van een wederzijdse klik, waarbij ook nu weer zang en muziek verbroederden! De boggelrieders zijn blij dat ze voor het festival de lange reis vanuit zuid Oostenrijk wilden maken!

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid