Komt het bekend voor

Pijn, veel pijn, maar ook moeheid, krachtverlies en verminderde mobiliteit

Een kleine greep uit de klachten die mijn moeder overhield aan posttraumatische dystrofie. Maar waar het lijf hapert, daar was de wil van de geest. Hoe ga je om met beperkingen die je voor je kiezen krijgt met een stuk zelfstandigheid en zelfredzaamheid die je hierdoor verliest?En dan heb ik het niet over de aanpassingen in huis die door het WMO geregeld worden,

Maar door de waarschijnlijk nog belangrijkere hulpmiddelen die je kunnen helpen in het dagelijkse leven. Zo kon ze bijvoorbeeld  minder goed de tube van de tandpasta uitknijpen en dan? Wachten tot ik of mijn vader kwamen helpen? De hulp van je omgeving kan belangrijk zijn, maar je wilt het zelf doen, je hebt al moeten inleveren dus alles wat je zelf kan doen wil je ook zolang mogelijk zelf doen.

In het geval van mijn moeder ging het om chronisch ziek zijn, maar ook bij iets tijdelijks of het simpelweg ouder worden is zelfstandigheid belangrijk om vitaal te blijven voor zowel lichaam als geest. In het geval van het tandpasta probleem kwam ik na lang zoeken uit op een tube uitknijper, Hier heeft ze nog lang plezier van gehad.

Op deze manier kwam ik erachter dat er op dit gebied nog veel meer te halen valt en ook en ben ik me er meer in gaan verdiepen. Ook merkten we bij de hubo dat het kleine assortiment dat we hadden niet meer voldeed aan de vraag die er naar was. Inmiddels zijn we een tijdje verder en ondanks dat mijn moeder het helaas niet meer kan meemaken hebben we bij Hubo xl Losser een mooi beginnend assortiment opgezet met handige en betaalbare hulpmiddelen, die helpen bij het zelfstandig zijn en die het dagelijks leven weer een stukje makkelijker kunnen maken. Kom gerust eens kijken en onder het genot van een lekker kopje koffie kunnen we altijd kijken wat voor u handig en mogelijk zou kunnen zijn.

Hopelijk tot ziens

Patricia Nijveld

 

 

afbeelding van Patricia Nijveld

Door: Patricia Nijveld