Nieuws & Agenda

Bert Kuperus organiseert een Twents Biergangenmenu

Bierkenner en connaisseur Bert Kuperus uit Losser heeft weer een uniek evenement in petto: een biergangenmenu. Het speciale menu wordt donderdag opgediend in het Ros van Twente in De Lutte.

Ruim een jaar geleden gaf Bert Kuperus de aftrap voor de biercommunity Bierconnaisseurs waarmee hij het speciaalbier in Nederland wil promoten. Die missie is in volle gang en Kuperus laat geen moment voorbij gaan om het speciaalbier aan te prijzen.

Volgens Bert Kuperus is speciaalbier is trendy. "Foodpairing met speciaalbier is hot" zegt de bierkenner tegen Hallo Losser. Samen met chef-kok Ben Schulte van Hotel Het Ros van Twente stelde hij een menu samen om de bieren van de Twentse Bierbrouwerij in te verwerken. Het resultaat is een uniek Twents Biergangenmenu.

Ros van Twente.

Op donderdag 26 mei vanaf 19.00 uur wordt het menu gepresenteerd in Het Ros van Twente in De Lutte. Het aperitief en de amuse worden vanuit de biertruck van de Twentse Bierbrouwerij op het terras uitgeserveerd. De overige vier gangen worden in het restaurant opgediend. Chef-kok Ben Schulte en Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij voorzien de gerechten en bieren van tekst en uitleg.

Speciaalbier.

Bert Kuperus is afkomstig uit Losser. In grote delen van het land is de speciaalbier-revolutie in volle gang. In het oosten komt die pas nu op gang. Niet in de laatste plaats door de inspanningen van Bert Kuperus, die met zijn aanstekelijke enthousiasme iedereen aansteekt met zijn liefde voor speciaalbier.

Bierkenner en connaisseur Bert Kuperus uit Losser heeft weer een uniek evenement in petto: een biergangenmenu. Het speciale menu wordt donderdag opgediend in het Ros van Twente in De Lutte.

Ruim een jaar geleden gaf Bert Kuperus de aftrap voor de biercommunity Bierconnaisseurs waarmee hij het speciaalbier in Nederland wil promoten. Die missie is in volle gang en Kuperus laat geen moment voorbij gaan om het speciaalbier aan te prijzen.

Volgens Bert Kuperus is speciaalbier is trendy. "Foodpairing met speciaalbier is hot" zegt de bierkenner tegen Hallo Losser. Samen met chef-kok Ben Schulte van Hotel Het Ros van Twente stelde hij een menu samen om de bieren van de Twentse Bierbrouwerij in te verwerken. Het resultaat is een uniek Twents Biergangenmenu.

Ros van Twente.

Op donderdag 26 mei vanaf 19.00 uur wordt het menu gepresenteerd in Het Ros van Twente in De Lutte. Het aperitief en de amuse worden vanuit de biertruck van de Twentse Bierbrouwerij op het terras uitgeserveerd. De overige vier gangen worden in het restaurant opgediend. Chef-kok Ben Schulte en Frank Hendriks van de Twentse Bierbrouwerij voorzien de gerechten en bieren van tekst en uitleg.

Speciaalbier.

Bert Kuperus is afkomstig uit Losser. In grote delen van het land is de speciaalbier-revolutie in volle gang. In het oosten komt die pas nu op gang. Niet in de laatste plaats door de inspanningen van Bert Kuperus, die met zijn aanstekelijke enthousiasme iedereen aansteekt met zijn liefde voor speciaalbier.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.