Sport en hobby

Twentse Duikvereniging

De Twentse Duikvereniging is een actieve duikvereniging waar al sinds 1975 kwaliteit, veiligheid en gezelligheid voorop staan. Onze doelstelling is het bevorderen van de duiksport. Wij zijn aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond), maar duikers van een andere organisatie zijn ook van harte welkom. Onze vereniging  bestaat uit circa 80 leden. De Twentse Duikvereniging organiseert regelmatig duik gerelateerde evenementen en opleidingen.

Op donderdagavond is onze vaste clubavond. In het zomerseizoen (van mei tot en met augustus) hebben wij onze vaste uitvalsbasis in ‘t Grasbroek in Bornerbroek (vlakbij Almelo). Hier  hebben we de beschikking over enkele oefenplatforms voor trainingen en opleidingen. Ook vinden hier geregeld clubevenementen plaats, zoals een jaarlijkse barbecue en onze nieuwjaarsduik.

In het winterseizoen (van september tot en met april) zijn we op donderdagavond te vinden in het zwembad Brilmansdennen te Losser. Hier vinden de ‘wintertrainingen’ plaats. Wekelijks is er een conditietraining en worden er cursussen / opleidingen gegeven. Daarnaast zijn er geregeld speciale trainingen en activiteiten. Hierbij kunnen we gebruik maken van het clubgebouw ‘De Hanger’ , waar we na de training nog even gezellig napraten onder het genot van een drankje.

Bij dit zwembad beschikt de Twentse Duikvereniging over een eigen compressor ruimte. Hier is het voor leden van de Twentse Duikvereniging mogelijk om de flessen te vullen. Elke week zorgt het team van vulmeesters ervoor dat er iemand klaarstaat om de flessen van de leden te vullen.

Niet iedereen die met duiken begint heeft gelijk zijn complete uitrusting compleet. Daar hebben wij bij de Twentse Duikvereniging natuurlijk ook aan gedacht. We hebben onze eigen clubsets, zodat de opleiding begonnen kan worden zonder een uitrusting aan te schaffen. De clubsets bevatten een duikfles,2 ademautomaten, trimvest en console met instrumenten (manometer, dieptemeter, kompas).

Mocht je in contact willen komen stuur dan een mailtje naar info@twentseduikvereniging.nl of kijk op onze website.

Contactgegevens

Zwembad Brilmansdennen Bookholtlaan 11
7581 BB
LOSSER

Contactpersoon

Wilfried Zijlmans
Secretaris
Telefoon contact: 
053 - 53 88 486
E-mail contact: