Nieuws

Zing Nederlands met me

Als onderdeel van het WAK (Week van de amateurkunst.) in de gemeente Losser van 2 tot en met 10 juni, vond er op vrijdag 8 juni om 16.00 uur een samenzang plaats in ’t Lossers hoes plaats. 

Laagdrempelig initiatief 

De samenzang is georganiseerd door Dorine Müller, taalpunt coördinator bij de bibliotheek in Losser en cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs van de stichting Fundament Martine Haitjema-Bauhuis. Het is een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse Liedjes gezongen worden onder begeleiding van professionele zangers. Het is de bedoeling om op een creatieve muzikale manier een bijdrage te leveren aan taalontwikkeling, integratie en het bevorderen van sociale contacten.

De theater obers (www.theaterobers.nl)

In Losser waren maar liefst drie theater obers die samen met het publiek Nederlandse liedjes zongen. Er werd een muziekband gedraaid en de tekst verscheen op een scherm. Iedereen kon dus al lezend meezingen. De theaterobers treden in de regel op met zes obers en zijn in te huren voor feestjes en partijen. De liedjes die gezongen werden waren onder andere tulpen uit Amsterdam en ik hou van jou. Een sfeervolle creatieve manier om je Nederlands verder te ontwikkelen of bij te spijkeren.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.