Nieuws

Zeventig jaar getrouwd

Zaterdag 16 februari waren ze 70 jaar een echtpaar. Annie (95) Franke-Notkamp en Johan (94) Franke. Geen groot feest maar een gezellige bijeenkomst in de woonkamer achter de Vicaryzaal in St Maarten. Een heel bijzonder moment want huwelijken met een leeftijd (briljant) als deze, komen niet zo vaak voor.

Hoog bezoek en felicitaties van nog hoger

Burgemeester Cia Kroon kwam maandagmiddag 18 februari even langs om het echtpaar te feliciteren. Een gezellig gezelschap van zusters neven en nichten. Kinderen heeft het echtpaar nooit gekregen. Ze wonen beide in Oldenhove maar niet meer in dezelfde kamer. Ze bezoeken elkaar vrijwel iedere dag en drinken dan samen koffie. De burgemeester had twee brieven bij zich. Eéntje van de provincie en ééntje van de Koning en de Koningin. De burgemeester las de brieven voor waarin het echtpaar nog eens gefeliciteerd werd.

Grote gezinnen zoals die er vroeger waren

Zo klein als hun gezin was, zo groot waren de gezinnen waaruit Johan en Annie afkomstig waren. Johan werd in een gezin met 13 kinderen geboren in Denekamp. Hij groeide op in Oldenzaal. Annie kwam uit een gezin van 12 kinderen en groeide op in de Lutte. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een bezoek aan de danszaal bij Kotman in Oldenzaal. Johan heeft bij de gemeente Losser gewerkt en later in de sporthal de Fakkel.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.