Nieuws

ZC Losser H1 verliest aanspraak op titel in Doetinchem

Met nog twee wedstrijden te spelen en met de koppositie op zak had ZC Losser H1 alles in eigen hand om kampioen te worden.

Even gewonnen worden

Er zou alleen nog even gewonnen moeten worden tegen NDD H2 in Doetinchem, om vervolgens thuis de klus tegen laagvlieger EZC af te maken. Eerst dus de wedstrijd tegen NDD, thuis werd er met moeite gewonnen van deze tegenstander, maar desalniettemin was Losser voorafgaand aan deze wedstrijd de favoriet. Helaas bleek Losser deze favorietenrol niet waar te kunnen maken; NDD was scherper en secuurder dan Losser, waardoor Losser aan het kortste eind trok en met de haven in zicht de koppositie verloor.

Het eerste kwart begon al niet goed voor Losser; na twee minuten spelen kreeg NDD een man-meersituatie, deze werd keurig uitgespeeld, 1-0. Losser had moeite om een aanval op te zetten, maar kreeg een minuut na de tegentreffer ook een man-meersituatie welke werd benut, 1-1. NDD creëerde na de gelijkmaker een aantal grote kansen, maar deze werden gemist, waardoor het eerste kwart eindigde met een gelijke stand.

Het tweede kwart werd een ware deceptie voor Losser. Al na een halve minuut werd de stand op 2-1 gezet door NDD. Losser wist nog wel te reageren door een minuut later de 2-2 te scoren, maar in de laatste twee minuten van het tweede kwart scoorde NDD maar liefst drie keer. Zo eindigde het tweede kwart met een stand van 5-2.

Losser moest in het derde kwart de tik van de drie tegentreffers verwerken. Dit leek aardig te lukken, want na anderhalve minuut spelen had Losser de stand teruggebracht naar 5-4. Dit leek de ommekeer te worden in de wedstrijd, maar door slordig verdedigend werk kon NDD kort achter elkaar de 6-4 en 7-4 scoren. Ondanks de achterstand van drie doelpunten gooide Losser de handdoek nog niet in de ring, een halve minuut voor het einde van het derde kwart scoorde Losser de 7-5. Tevens de eindstand van het derde kwart.