Nieuws

Wordt bijengastdocent

Wordt bijengastdocent voor basisscholen in gemeente Losser! Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. Jonge kinderen en hun omgeving willen men hierbij graag betrekken en daarom organiseert men dit jaar de actie “Scholen voor Bijen”.

Scholen voor Bijen 

In maart worden alle basisscholen in Overijssel benaderd. Men brengt nieuw lesmateriaal van Nederland Zoemt onder de aandacht, zenden biologisch bijenbloemzaad naar 125 basisscholen, bouwen met tien basisscholen een insectenhotel én bieden scholen de mogelijkheid om een gastdocent aan te vragen. Voor dit laatste is jouw hulp nodig!

Wordt ook bijengastdocent

Ben jij gefascineerd door bijen? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou. De bijen gastdocenten zijn vrijwilligers. Je geeft lessen in de klas en in het veld en daarbij maak je gebruik van een veelheid aan prachtige lesmaterialen aangeboden door de Bijenbeweging. Woensdagmiddag 3 april en woensdagmiddag 10 april organiseert men een speciale twee uur durende training. Het eerste deel van de training gaat over de wilde bij, waarbij een ervaringsdeskundige van EIS kenniscentrum voor insecten betrokken is. In het tweede deel van de training komt de didactiek aan bod.


Meer weten
Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Livia Leysen van de Bijenbeweging Overijssel. Tel: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid