Nieuws

Wolf gezien in Gemeente Losser

Inwoners van Beuningen in de gemeente Losser hebben een wolf gezien en vastgelegd op foto. 

Volgens Roel Korbee van Staatsbosbeheer gaat het om een echte wolf: "in combinatie met de verse uitwerpselen die zijn aangetroffen is dit zeer waarschijnlijk een wolf". DNA onderzoek zal meer duidelijkheid geven over de wolf. Waarschijnlijk is het de wolvin die in de omgeving van Nordhorn leeft. Het dier werd daar twee weken geleden weer gesignaleerd. 

In de wolvepoep zijn geen botten gevonden. Dat is volgens Korbee uitzonderlijk voor een roofdier "de wolf is naast een roofdier ook een opportunist. Ze kan bijvoorbeeld een nageboorte hebben gegeten. De geur van de uitwerpselen was overduidelijk afkomstig van een roofdier."

Geen verrassing.

Burgemeester Sijbom ziet de komst van een wolf naar zijn gemeente niet als een verrassing: "Al vier jaar geleden berichtte ik over een conferentie die ik voorzat in De Wilmersberg met deskundigen uit landbouw, jacht, politiek, natuurdeskundigen en wolvenexperts. We bespraken toen de mogelijke komst van een wolf naar ons land.

Een kwestie van tijd volgens de Duitse experts. Vanochtend was voor het eerst in onze gemeente een wolf gezien. Aangezien ons gebied te klein is voor hem om te verblijven zal het bezoek waarschijnlijk van korte duur zijn."

Morgen gaat de burgeester met betrokkenen nog eens contact opnemen om de waarneming te bespreken. "Voor de goede orde: wolven zijn van nature mensenschuw" stelt de burgervader gerust op zijn Facebook pagina.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.