Nieuws

Willibrordplaquette voor echtpaar Kuipers in De Lutte

Tijdens de eucharistieviering van 9 september in de Plechelmuskerk van De Lutte  is de Willibrordplaquette uitgereikt aan het echtpaar Jan Kuipers en Annie Kuipers-Swennenhuis.

Bijzondere gelegenheid bij deze uitreiking is dat het echtpaar Kuipers-Swennenhuis op 11 sept. a.s. hun 60-jarig huwelijksfeest hoopt te vieren in onze plaatselijke kerk, waarvoor zij beiden in de loop der jaren op velerlei gebied actief zijn geweest en nog steeds zijn.

Bisdommelijke onderscheiding

De Willibrordplaquette is de bisdommelijke onderscheiding van het Aartsbisdom Utrecht en bestaat sinds 7 november 2001. De Aartsbisschop van Utrecht eert met deze onderscheiding die gelovigen in het bisdom, die betekenisvolle, meer dan gewone verdiensten hebben verricht voor de kerkgemeenschap ter plaatse. Zij is bestemd voor vrijwilligers en voor niet-pastoraal personeel in dienst van parochies en bisdom met een langdurige inzet (5 jaar of meer) in belangrijke functies binnen de kerkgemeenschap.

Jan Kuipers, geboren op 13-12-1930 is van jongs af aan een rasechter bestuurder. Hij zat in vele besturen en met name functies in de tuinders-sector hadden zijn belangstelling mede gezien het feit dat hij een kleine tuinderij oprichtte samen met zijn vrouw. In de loop der jaren werd dit bedrijf geweldig uitgebreid en inmiddels is de oudste zoon Benny met zijn 2 oudste zoons de eigenaar van het zeer bekende Emsflower vlakbij over de grens in Duitsland en is in De Lutte het tuincentrum van zoon John gevestigd.

Na zijn huwelijk in 1958 bleef Jan actief in de gemeenschap van De Lutte

Zo was hij van 1978 tot 1986 penningmeester van het voormalige kerkbestuur in De Lutte. Ook zorgt hij er al tientallen jaren voor dat de pastorietuin wordt voorzien van planten en bloemen, en fungeert hij zelfs nu nog op hoge leeftijd als “teamcaptain” van de tuinploeg. Dat alle benodigde bloemen en planten worden geleverd is een vanzelfsprekendheid, ook namens zoon Benny, maar in de boekhouding van onze penningmeester zijn hiervan geen nota’s te vinden!

Annie Kuipers-Swennenhuis is geboren op 30-09-1932 en is op velerlei gebied altijd actief geweest als vrijwilliger o.a. als bestuurder van het CDA-werkverband, medewerkster van de Zonnebloem, vrijwilliger bij de nationale ziekendag en nog vele andere taken. Bijna nooit werd er tevergeefs een beroep op haar gedaan.

Daarnaast is ze al bijna 25 jaar betrokken bij de versiering van de kerk. Zij zorgt voor de bestelling van de bloemen en ook voor veel bladmateriaal uit eigen tuin. Zij geeft leiding aan de groep vrijwilligsters; over hoe de versiering moet worden en wie wat doet en dat al die jaren met een aanstekelijk enthousiasme.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.