Nieuws

Wie wordt de Schutterskoning van Glane

Vrijdag 29 juni zal Schuttersvereniging Concordia het jaarlijkse Schuttersfeest in Glane weer aftrappen. Dit gebeurt om 20:00 uur achter de kerk in Glane met een themafeest.   

Pink

Het feest op vrijdag is, zoals elk jaar, een themafeest. Het thema dit jaar is ''Pretty Pink Party'' en alle bezoekers worden dan geacht zich te kleden in het roze.

Dorpsschieten  

Zaterdag morgen is er vanaf 11:00 uur een sport en speldag voor iedereen. Vanaf 14:00 uur begint Concordia met het "dorpsschieten" om de titel Dorpskoning van Glane. Inschrijven kan tot 13:30 uur en iedereen mag mee schieten vanaf 18 jaar.

Vanaf 20:30 uur zal het ''Afscheidsbal'' plaatsvinden van koning Wolfgang Dunhoft en zijn hofhouding.

Koningsvogel

Zondag morgen om 11:00 uur wordt de traditionele koningsvogel op de stang geplaatst. De vogel wordt altijd naar de Schutterskoning gebouwd met als dit jaar het thema Grolsch. Koning Wolfgang is namelijk werkzaam bij de Grolsch Fabriek.

Schuttersoptocht

Om 14:00 uur zal er een traditionele schuttersoptocht plaatsvinden door Glane. Daarna wordt er op de vogel geschoten om het koningschap van Glane. Tegelijkertijd zal de jeugd gaan strijden voor jeugdkoning of koningin van Concordia Glane. In de avond is er vanaf 20:30 uur het koningsbal van de nieuwe troon 2018.

afbeelding van Niels Bouwhuis

Door: Niels Bouwhuis

Niels Bouwhuis is 28 jaar en woonachtig in Losser. Begeleider Losserhof, carnavalist, toneelspeuler.