Nieuws

Wethouder Hassink trapt af voor Special Heroes in Losser

Zo’n 275 leerlingen uit het speciaal onderwijs met een chronische ziekte of een verstandelijke beperking uit Enschede, Hengelo en Almelo waren vanmorgen aanwezig op een fleurig aangekleed sportcomplex Brilmansdennen en Hannekerveld. Wethouder Joop Hassink deed de aftrap van dit sportieve evenement.

Wethouder Hassink opent Special HeroesDe wethouder verwelkomde enthousiast elke school bij naam onder luid gejuich van de leerlingen en begeleiders.

Trots

De wethouder voor sportzaken is trots op Losser: “Geweldig dat clubs als Special Heroes en de Losserse Rondetafel dit soort evenementen organiseren, niet alleen voor Losser maar ook breed in Twente. We mogen als Losser trots zijn dat we dit kunnen organiseren op zo’n mooi sportcomplex en dat er zoveel vrijwilligers zijn dit hier aan meewerken.”

Sporten

Bij de openingsact onder zang van zangeres Merel maakte een breakdancer indruk op de applaudisserende jongeren. Op dit moment zijn op drie velden de sporters actief met verschillende sporten. Naast verspringen, speerwerpen, rolstoeldance en kogelstoten wordt er ook gedanst (break-dance), bewegingstoneel gespeeld en hockey geoefend. Verder zijn er schutters actief met boog en luchtgeweer. Het evenement duurt nog tot 14:00 vanmiddag en is open voor publiek

Special Heroes Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt het sporten met anderen gewoon, dat maakt het volgens de organisatie heel bijzonder.

ROC

Van het ROC van Twente waren 44 leerlingen van de opleiding Sport en Beweging (Cios) aanwezig voor het begeleiden van de activiteiten. Vier leerlingen hebben actief meegeholpen met de organisatie van Special Heroes.

ROC leerlingen begeleiden de activiteiten

Rondetafel 186

Rondetafel 186 is een serviceclub in Losser met als doel om de onderlinge vriendschap te bevorderen, kennis, ervaringen en meningen veelvuldig uit te wisselen en zo bijdragen te leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van alle leden. Een vereniging voor mannen in de leeftijdscategorie tussen de 25 en maximaal 40 jaar, waarna het lidmaatschap van de Ronde Tafel stopt.

Dat de Ronde Tafel ook aan ‘service’ doet bewijzen zij vandaag wel. Naast de organisatie van alle activeiten is ook gezorgd voor honderden lunchpakketten en liters ranja en frisdrank.

honderden lunchpakketten staan klaar

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.