Nieuws

Op weg naar de zwarte band

Hard trainen

“Trots op deze trainingsgroep”; sprak René Bogaarts na afloop van de acht examens voor eerste kyu. “Ze trainen hard en gedreven, luisteren naar aanwijzingen en worden week na week beter” vervolgde hij zijn betoog. Het was dan ook geen wonder dat er acht bruine banders bij kwamen na afloop van de eerste examenronde. Esmee Jochem, Talia Zagwijn, Kirsten Pereboom, Britt Holkenbrink, Maurice en Julian Huisken, Tom Scheffer en Thomas Bruinink sluiten aan bij de lessen die leiden tot het behalen van de zwarte band. Daarmee komt het totaal aantal judoka’s dat op weg is naar de zwarte band op 14. Een ongekend hoog aantal voor de Losserse Vereniging.

Allerkeinsten

In deel twee was het de beurt aan de allerkleinsten uit de berengroep waarvan de meesten een witte band met gele slip kwamen ophalen berengroep. Zeventien jongens en meisjes in de leeftijd van (bijna) vier tot zes jaar kwamen nerveus de mat op. Zij voerde de opdrachten van trainer Danny Laarman zorgvuldig uit en de examinatoren langs de rand van de mat noteerden voldoendes in het examenboek. Aan het eind van de les kregen allen naast hun eerste slip een heus berendiploma en was het applaus van de vele ouders niet van de lucht.

Vijftig judoka's

In het laatste deel kwamen ruim vijftig judoka’s een hogere slip of band ophalen. Iedereen slaagde. Een honderd procent score is een compliment waard aan alle judoka’s en natuurlijk de diverse leraren. De kennis van de verschillende worpen en technieken en uitvoering hiervan werd netjes en volgens de regels uitgevoerd. Volgens examencoördinator Ernst Jannink is dit een bevestiging dat het technisch niveau van Judo Losser op het juiste peil zit.

Nieuwe berengroep

Een deel van de groep beren judoka's stroomt door naar de reguliere lessen waardoor er ruimte is voor nieuwe beren judoka's. Jongens en meisjes van (bijna) 4 en 5 jaar oud kunnen in januari 2019 meedoen met de proeflessen. Hiervoor kunnen zij zich opgeven door een mail te sturen naar info@judolosser.nl. Meer informatie en de examenuitslagen zijn na te lezen op www.judolosser.nl

Afsluitend spettertoernooi

Op 15 december a.s. wordt het judojaar 2018 afgesloten met het Spettertoernooi in kerstsfeer. Van 09.00 tot 12.00 uur zullen een dikke 50 judoka’s het tegen elkaar opnemen op de tatami. Meedoen is belangrijker dan winnen waardoor na elk blok alle judoka’s met een winnaar prijs naar huis gaan. Een kerstlekkernij en een drankje maken de kerstsfeer af. Wie wil komen kijken is van harte welkom in de kleine zaal van sporthal De Fakkel. Het toernooi is tevens het uitzwaaimoment van de Fakkel aangezien Judo Losser vanaf 01-01-2019 een DOJO heeft in het Open Clubhuis van Stichting Man

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.