Nieuws

Weet wat het kost

Eerste schade door vuurwerk is al te zien op de sociale media. Om te laten zien wat zoal vernield wordt vragen wij om foto’s te mailen naar info@hallolosser.nl

Het is natuurlijk een traditie om vuurwerk af te steken bij de jaarwisseling. Daar is op zich niets mis mee. Wat wel ontzettend vervelend is, is dat er straatmeubilair voor gebruikt wordt. Gooi een lekkere dikke knaller in een afvalbak. Stop er een achter een verkeersbord, en zo kun je nog meer “leuke” dingen bedenken. Lijkt zo onschadelijk. Wees er wel van bewust dat wij als samenleving, burgers van Losser, deze kosten moeten ophoesten. De gemeente zal middels de opbrengst van de belastingen het straatmeubilair/schade moeten herstellen. Dit kan gaan betekenen dat deze weer verhoogd moeten worden.

Kosten

Een verkeersbord kost 65 euro, lantaarnpaal 2000 euro zonder montage en ga zo maar door. Dan hebben we het nog niet eens over het lichamelijke leed van mens en dier. De verzekeraars blijven natuurlijk ook niet achter om de premies te verhogen.

Zo komt natuurlijk ook de discussie om het vuurwerk te verbieden. En willen we dat? Of gaan we er voor zorgen dat we met elkaar oud en nieuw blijven vieren met vuurwerk, oliebollen en natuurlijk kniepertjes, vuurwerk en carbid.

Regels voor carbidschieten

Carbidschieten mag alléén van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur en als je anderen niet in gevaar brengt of schade veroorzaakt. Lees hier de precieze regels.

De gemeente Losser heeft regels voor carbidschieten. Carbidschieten mag alléén:

  • van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur
  • als je anderen niet in gevaar brengt of schade veroorzaakt
  • binnen de bebouwde kom: met een bus van maximaal 1 liter
  • buiten de bebouwde kom: met een bus van maximaal 30 liter, en met voldoende afstand tot anderen, wegen, bebouwing etc.

Voor de precieze regels klik hier

Het team van Hallo Losser wenst iedereen een gezellige jaarwisseling en een voorspoedig 2019.
 



 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid