Nieuws

Week van de teek 

De Week van de teek vindt dit jaar plaats van 16 tot 22 april.

De themaweek is een gezamenlijk initiatief van 20 organisaties tijdens de Week van de Teek met dezelfde boodschap: “Een teek? Pak ‘m beet!’ De organisaties geven voorlichting over het voorkomen van tekenbeten en ziektes die teken kunnen overdragen zoals de ziekte van Lyme.

‘Wilt u er lekker op uit in het groen, moet U altijd in het achterhoofd houden dat U, uw partner of uw kind kan worden gebeten door een teek. Ook als U werkt in tuinen, plantsoenen, graslanden en bossen, is het verstandig hier bij stil te staan.

De mogelijke risico’s worden naast dit memo in HalloLosser, benadrukt door de diverse  organisaties, want al zijn de gevaren wel redelijk bekend, de aandacht ervoor kan nog beter. Nadat U door een teek bent gebeten, dient u  snel actie te ondernemen, omdat de ziekte van Lyme dreigt, die verschillende nare symptomen met zich mee kan brengen. Jaarlijks worden circa 1,3 miljoen mensen gebeten door een teek. 

Lees voor nadere info https://www.lymevereniging.nl

afbeelding van Han Heck

Door: Han Heck

Mijn naam is Han Heck. Ik woon samen met mijn vrouw gedurende 24 jaar met veel plezier in Losser. Onze twee kinderen hebben het ouderlijke nest reeds verlaten. Ik ben gedurende 20 jaar actief geweest in de begeleiding van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.  De laatste 15 jaren, tot aan