Nieuws

De week van het geld

Van 27 tot en met 31maart vindt de week van het geld plaatst. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Jong geleerd is oud gedaan. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid.

Op de Saller, de openbare basisschool aan de Keizerskroon in Losser, kwamen de dames Jolien Stoverinck en Jori Grummelkemeijer van de Regiobank in Losser op woensdag 29 maart een gastles geven. Ze kwamen de leerlingen van de onderwijzer Heiko Hooiveld van groep 8 allerlei dingen vertellen over geld.

Maakt geld gelukkig

Dit was een van de eerste vragen die aan de kinderen gesteld werden. Daar werd verschillend over gedacht. Sommigen vonden van wel omdat je dan van alles kon kopen. Sommigen vonden andere dingen zoals vrienden, een fijne familie en gezondheid belangrijker. Er werd over zakgeld gesproken en hoe hoog dat zakgeld dan wel zijn moest.

De week van het geld

Aan de hand van een filmpje werd duidelijk gemaakt dat het niet verstandig was om je zakgeld in één keer op te maken. Je kon dan bijvoorbeeld niet meer met je vriendjes mee naar de film omdat je geld al op was. Zo kwamen vrijwel alle aspecten van het geld aan de orde. Aan het eind van de les kregen de kinderen een zak met van alle leuke dingen, waar onder een speak-up, boekjes en een liniaal.

Regiobank

De Regiobank neemt meer en meer de plek in van de grotere banken die uit de dorpen verdwijnen. Ze is speciaal bedoeld voor mensen die nog de ouderwetse service van vroeger willen. De dames zeggen dat ze de clientèle meer service geven en dat het persoonlijk contact nog hoog in het vaandel staat.

De week van het geld

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.