Nieuws

Waterpolo Dames Losser hebben een goed weekend

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen weekend met 2 overwinningen prima zaken gedaan in de strijd om de 4e plaats. Op vrijdagavond werd De Walvisch verslagen en zaterdag werd Het Ravijn 3 verslagen. Door deze overwinningen doet Losser weer mee in de strijd om plaats 4.

In de inhaalwedstrijd op vrijdagavond tegen De Walvisch kwam Losser door een benutte overtalsituatie snel op voorsprong. Losser bleef de betere ploeg en had het verdedigend goed voor elkaar. Maar Losser kon pas aan het einde van de eerste periode de marge op 2 brengen. Jetske Gielian bracht met een goede actie de 2-0 op het scorebord. 
Hiermee was het echte verzet van de Groningse studenten gebroken. In de 2e periode speelde Losser vooral in de aanval scherper. Loreen Oddo kon met 2 goede doelpunten de score op 4-0 brengen. Manon Korfage en wederom Jetske Gielians scoorden deze periode uit overtalsituaties nog de 5-0 en 6-0.
In de derde periode zette het spelbeeld zich door en scoorden Monique Velthuis uit een strafworp en kon Jetske Gielians wederom uit een overtal de score op 8-0 brengen. Deed De Walvisch dan helemaal niet mee? Ja, toch wel. Na een misverstand in de Losserse verdediging profiteerde oud Losser speelster Anneloes Struik door de 8-1 te scoren. Het bracht Losser niet van de wijs en bleef geconcentreerd spelen. Uit een goed uitgevoerde contra-aanval scoorde Cindy Marsman met een fraaie boogbal de 9-1, terwijl even daarna Manon Korfage en Loreen Oddo beiden vanaf de midvoorpositie in de derde periode de stand op 11-1 brachten.
In de laatste periode kon De Walvisch nog één keer scoren, maar uit 2 overtalsituaties konden de uitblinkers van deze wedstrijd, Loreen Oddo en Manon Korfage, beiden hun 4e doelpunt scoren.

Periodestanden: 2-0, 6-0, 11-1, 13-2.

Doelpunten Losser: Loreen Oddo 4, Manon Korfage 4, Jetske Gielians 3, Cindy Voortman en Monique Velthuis.

Op de zaterdagavond was het derde team van Het Ravijn uit Nijverdal de tegenstander. Losser begon niet goed aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Het duurde vrij lang voordat Losser deze achterstand weg kon werken. Loreen Oddo zette kon middels haar handelsmerk, de actie op de midvoorpositie, de stand gelijk trekken. Daarna ging het snel. Binnen een minuut konden Losser een goede voorsprong nemen. Manon Korfage verzilverde een strafworp en Susan Nijhuis scoorde met een geweldige boogbal vanaf een meter of 10 de 3-1.

In de 2e periode had Losser de verdediging onder leiding van een voortreffelijk keepende Claudia Nijhuis volledig onder controle., maar was het aanvallend erg slordig. Er werd veel balverlies geleden door onzorgvuldige passing. Wel kon er door Losser in deze periode één keer gescoord worden. Theresia Korfage schoot een strafworp binnen en door een snel uitgevoerde counter kon Het Ravijn halverwege de wedstrijd de stand op 4-2 brengen.

In de derde periode werd er meer gescoord. Het was de periode van Theresia Korfage. Uit een overtal scoorde zij vanaf haar favoriete stek de 5-2, maar schoot even later vanaf 5 meter een strafworp op de paal. Eén aanval later revancheerde zij zich. Vanaf een meter of 8 schoot ze de bal loepzuiver in de linkerbovenhoek en liet de Nijverdalse doelvrouwe kansloos. Nadat Het Ravijn de 6-3 had gescoord kon Susan Nijhuis uit een scrimmage bij een overtalsituatie de 7-3 scoren.

In de laatste periode was het Manon Korfage die al snel de 8-6 scoorde. Claudia Nijhuis liet nogmaals haar kwaliteiten zien en ranselde een strafworp uit het doel. Toch waren het de Nijverdalsen die het laatste wapenfeit van deze wedstrijd aantekenden. Een contra-aanval van Het Ravijn bepaalde de eindstand op 8-4.

Periodestanden: 3-1, 4-2, 7-3, 8-4.

Doelpunten Losser: Theresia Korfage 3, Susan Nijhuis 2, Manon Korfage 2 en Loreen Oddo.

Coach Rudi Damhuis kon op een goed weekend van zijn team terugkijken. “Deze 2 winstpartijen waren eigenlijk wel ingecalculeerd, maar met een ploeg als Het Ravijn weet je het nooit”. Verder was hij tevreden over een goede afwerking van de "vrouw meer" situaties, maar de passing tijdens deze situaties zal in de toekomst beter moeten.
Volgende week moet Losser in Hengelo aantreden tegen WS Twente. Traditioneel gezien heeft Losser het daar altijd moeilijk. Om in de strijd om de vierde plaats mee te blijven doen, is een overwinning nodig!

afbeelding van Theo Kip

Door: Theo Kip

Woon sinds 1982 in Losser. Verzorg voor Hallo Losser "Sport en Hobby" en Duurzaamheid / Energietransitie.