Nieuws

Wat een ervaring was dit

Gijs Elshof heeft het dik voor elkaar. Alleen heeft hij sinds zijn geboorte een lichamelijke beperking. Het lopen gaat wat minder goed.

Ferdi de Boer heeft Gijs al eens een keer laten vliegen vanaf Twente. Dat was een geweldige rondvlucht boven Losser. Hij werd toen begeleid door zijn begeleider van de Martinusschool, Ruben Scheffer. Ferdi de Boer kwam ter ore dat Gijs helemaal idolaat van trekkers was.

Gijs heeft thuis een grote verzameling miniaturen. En Ferdie de Boer zou Ferdi de Boer niet zijn om Gijs toch nog eens weer in het zonnetje te zetten. Gijs mocht weer met zijn vader Edwin, zijn begeleider Ruben en Erwin van de Woning als chauffeur een bezoek brengen aan Europa Tractor Pull in Ahoy Rotterdam.

Op 10 maart vertrokken ze ’s middags uit Losser. Ze hebben een hele mooie enerverende dag gehad in Ahoy. De dag is bekostigd uit de opbrengst van oude metalen.

Gijs schrijft hierover het volgende:

“Wat een ervaring was dit! Wij mochten van Ferdi de Boer naar het Europa Tractor Pull in Ahoy Rotterdam. Natuurlijk hadden we hier allemaal erg veel zin in. Toen we uit de auto kwamen zagen we direct de trekkers die werden gesleept naar de Arena. Eenmaal toen we op onze plekken zaten, genoten we direct van wat we zagen. Er waren 4 klassen die meededen aan het toernooi, van de trekkers met een minder vermogen en trekkers tot wel 10,000 pk. In het begin was het nog wel redelijk rustig maar nadat er een paar trekkers waren geweest kwamen de grote jongens. Man, wat zit daar een geluid en power in. Een paar oorkleppen waren geen overbodige luxe want die had je wel echt hard nodig. Al met al was het een fantastische ervaring die we hebben gemaakt. Daarom willen wij Gijs en Ruben, allebei Ferdi de Boer hartstikke erg bedanken dat hij ons deze ervaring heeft gegeven.”

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.