Nieuws

Wandelen met Annet en Miranda

Annet Boin (Reikipraktijk Overdinkel) en Miranda Elferink (Uitvaart en Zorg Losser) komen vaak in contact met mensen die vereenzamen of mensen die zich eenzaam voelen. 

Vanuit de familie of kennissenkring dan vaak een geluid als: “Is daar nou niet iets voor.” De dames zijn met elkaar in overleg gegaan en hebben besloten, ook al binnen de doelstelling van Bruisend Overdinkel, iets te doen voor deze specifieke doelgroep. Ze hebben besloten om met deze mensen te gaan wandelen en wel op de zondagmorgen. Voorlopig zullen er vier wandelsessies plaatsvinden in Overdinkel en Losser. En Annet heeft ervaring met deze activiteit. Ze verzorgt al jaren stiltewandelingen vanuit haar praktijk. Jong en oud.

Het is een misvatting om te veronderstellen dat alleen de oudere mens eenzaam is of zich eenzaam voelt. Ook veel jongeren kampen met dit vaak onzichtbare probleem. Bij zo’n wandeling doe je sociale contacten op en maak je kennis met mensen die daar best over praten willen. En vooral in de vrije natuur, waar je je ongedwongen kunt bewegen onder leiding van twee dames die zich sociaal betrokken voelen bij de groep, is het een welkome afwisseling van de wekelijkse sleur in huis.

Hoe gaat dat in z’n werk

Mensen kunnen zich aanmelden bij Annet of Miranda. Afhankelijk van de mobiliteit van de deelnemers wordt de lengte van de wandeltocht bepaald. Mensen die niet goed ter been zijn en niet kunnen deelnemen aan de wandeltocht zijn welkom op het eindpunt voor koffie-thee met wat lekkers en om lekker bij te praten.

De eerste wandeltocht is georganiseerd op 19 mei, start om 10.30 uur. Begin- en eindpunt Erve Naatsboer aan de Goormatenweg in Overdinkel.

De tweede wandeltocht is op zondag 28 juli, start 10.30 uur. Begin- eindpunt steenfabriek de Werklust Losser.

De derde wandeltocht op zondag 15 september, start 10.30 uur. Begin- en eindpunt Zorgboerderij Het Voswinkel in Losser.

De vierde wandeltocht op zondag 10 november start 10.30 uur. Begin- en eindpunt camperplaats Skop’nboer Overdinkel.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.