Nieuws

VVV-Vogelspottoer

Op zoek naar de vogels op en rond de Oelemars in Losser. Deze ontdekkingstocht van ongeveer 5 kilometer wordt begeleidt door de ervaren gidsen van Vogelwerkgroep Losser.

Op zaterdag 25 augustus is er een vogelspottour met als thema “op zoek naar de ijsvogel.

De Oelemars is één van de meest vogelrijke gebieden in Twente en herbergt 80 broedvogelsoorten. Ook zijn hier in de loop der jaren al 252 verschillende vogelsoorten waargenomen. De wandeltocht begint om 08.00 uur ’s morgens vanaf restaurant Hof Aarnink aan de rand van Losser (Klosterstraße 18, 48455 Bad Bentheim). Er is voldoende parkeergelegenheid.

Op zoek naar de ijsvogel

De tocht voert via loof- en naaldbos, houtwallen en cultuurland naar de vogelkijkhut Oelemars en vandaar via de bossen en de zandverstuivingen. Onderweg zijn er diverse soorten spechten en mezen te horen en te zien en een ontmoeting met ijsvogel en kleine plevier is hoogst waarschijnlijk.

De wandeling duurt 3 uur. Een verrekijker wordt aanbevolen. Aanmelding voor deze wandeling kan via de VVV-Losser: telefoonnummer 053-5362013. Deelname bedraagt € 5,00 inclusief koffie/thee met lekkers. Voor meer informatie: vvvdeluttelosser.nl

foto IJsvogels gemaakt door Joke Zwolle

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid