Nieuws

VVV fietstochten onder leiding van een gids 12, 19 en 26 augustus

Het toeristisch seizoen is in volle gang. Daarom worden er in augustus fietstochten onder leiding van een gids aangeboden. Deze gidsen komen uit eigen dorp en willen hun passie en enthousiasme voor de omgeving met de toerist in Twente delen. Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Maar het zijn stuk voor stuk pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. 

Zaterdag 12 augustus: Fietstocht Overdinkel. Start 10.30 uur vanaf entree Gerardus Majella Park. Duur: 3.00 uur.

Tijdens deze tocht neemt de gids de deelnemers o.a. mee naar het Gerardus Majella park, het smokkelverleden van Overdinkel komt aan bod en de prachtige natuur rondom Overdinkel met o.a. de Ruhenbergerbeek, de Dinkel, de Oelemars met uitkijktoren en het Drielandenpunt.

Zaterdag 19 augustus: Fietstocht De Lutte. Start 10.30 uur vanaf VVV De Lutte. Duur: 3.00 uur.

Er wordt o.a. een bezoek gebracht aan Arboretum Poortbulten, natuurgebied het Lutterzand en het stuwwallengebied met o.a. de Tankenberg en de Paasberg en natuurlijk mag de Hellehond niet ontbreken.

Zaterdag 26 augustus: Fietstocht Beuningen. Start 10.30 uur vanaf Toeristisch Punt Beuningen. Duur: 3.00 uur.

De gids zal de deelnemers de mooiste plekken rondom Beuningen laten zien o.a. de Mauritsbrug, de Dinkel, landgoed Singraven, kapelletjes, de Hakenberg en de Austieberg.

 

De kosten bedragen 6,50 euro per persoon inclusief een kop koffie/thee met lekkers waarvoor tijdens de route bij de horeca een tussenstop wordt gemaakt.

Reserveren bij VVV De Lutte, Losser, Beuningen, tel: 0541-551160 meer informatie: www.vvvdeluttelosser.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid