Nieuws

Voorzitter gezocht

Vacature voorzitter CML Losser. Stichting Centrum Management Losser verbindt en ondersteunt ondernemers om gezamenlijk te streven naar verbetering van de leefbaarheid in het centrum, middels het verfraaien van het centrum en het organiseren van evenementen en activiteiten.

De organisatie

Centrum Management Losser bestaat uit een enthousiast bestuur, waarvan één onafhankelijke voorzitter. De penningmeester en secretaris maken deel uit van het bestuur. Het bestuur wordt ondersteund door een centrummanager die verschillende werkgroepen aanstuurt. Wij vergaderen eenmaal per maand. Het bestuur en de centrummanager zijn namens de ondernemers aanspreekpunt voor partijen zoals de gemeente, vastgoedeigenaren, verenigingen en andere organisaties.

Middelen CML

Alle ondernemers die gevestigd zijn in het BIZ gebied betalen jaarlijks een financiële bijdrage, gebaseerd op de WOZ-waarde van het bedrijfsdeel van het pand.Hierdoor zijn geen freeriders meer, alle bedrijven in dit gebied betalen mee. De volledige inkomsten van deze belasting worden door de gemeente overgemaakt aan CML. Daarnaast probeert CML middelen te genereren via fondsen/ subsidies.

Vacature voorzitter

Wegens het vertrek van onze huidige voorzitter zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter. Hij/zij vormt in woord en daad het inspirerend boegbeeld van onze stichting. Hij/zij is woonachtig in Losser en is het eerste aanspreekpunt voor de bestaande en nieuwe samenwerkingen met partijen in onze gemeente. De voorzitter treedt verbindend op naar partijen in Losser en zorgt voor goede relaties binnen het bestuur. De voorzitter zorgt dat draagvlak ontstaat voor de ambities van het CML. Hij/zij zorgt voor (door)ontwikkeling van het bestuur. De voorzitter zorgt voor opstelling, besluitvorming en bewaking van het jaarplan. Hij/zij leidt de periodieke bestuursvergaderingen en een jaarlijks algemene ledenvergadering.

Profielschets

De nieuwe voorzitter is ondernemend, proactief en betrokken bij Losser. Hij/zij is een verbindende persoonlijkheid en beschikt over organiserend vermogen.Hij/zij beschikt over relevante ervaring opgedaan binnen in bestuur van een onderneming, stichting of vereniging en kan goed omgaan met belangen van verschillende partijen. De voorzitter beschikt over een empathisch vermogen en het vermogen om snel een relevant netwerk van betrokken partijen in Losser op te bouwen en heeft een hands on mentaliteit. De nieuwe voorzitter is goed bekend met en betrokken bij de gemeente Losser, heeft goede contacten met de politiek en de verschillende besturen.

Inzet en vergoeding

De voorzitter wordt aangesteld voor een periode van 3 jaar. Afhankelijk van de ervaring van de voorzitter vraagt deze functie gemiddeld 2 tot maximaal 3 dagen flexibele inzet per maand. Het voorzitterschap is op vrijwillige basis.

Contact en informatieprocedure

Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met onze penningmeester Herman Kuipers middels telefoonnummer 053 538 20 86. Wij zien uw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag voor 30 december 2018 tegemoet. Deze kunt u sturen naar info@centrummanagementlosser.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.