Nieuws

Voorlichting Zonnepark Overdinkel

Woensdagavond 19 september werd er van gemeentewege een voorlichting gegeven over de stand van zaken betreffende het aan te leggen Zonnepark vanaf de Drielandsteen in noordelijke richting tussen de Drielandweg en de landsgrens met Duitsland.

De gemeente is in een ver gevorderd stadium voor de definitieve verklaring van geen bedenkingen Zonnepark Drielandweg te Overdinkel. De vergunningaanvraag is gedaan door Kronos Sonar o.b.v. , een bedrijf dat wereldwijd zonneparken aanlegt.

Wethouder Marcel Wildschut

“Vrijwel alle procedures zijn doorgelopen. Het beleid van de gemeente Losser over zonnepanelen sluit nagenoeg naadloos aan op het beleid van de Provincie. Het Zonnepark wordt zodanig aangelegd dat de omgeving er nauwelijks iets van ziet en van hoort. Ter beveiliging komt er een hekwerk omheen met openingen, zodat het klein wild ongehinderd gebruik kan maken van het gebied. Er zijn plannen om de grenssteen Drieland te ontsluiten. Ook zijn er plannen om een fietspad langs het park door te trekken naar Duitsland en aan te laten sluiten op het fietsnetwerk van dat gebied daar. Ook wordt er een verhoogd plateau geplaats en bankjes om er een soort rustpunt te creëren voor de fietser. Hiermee wordt het gebied ook aantrekkelijker gemaakt voor de toeristen. Kronos Sonar doet jaarlijks een donatie aan de gemeente Losser van 800 euro per ha per jaar. Dit geld valt onder het beheer van de gemeente en zal gebruikt worden om de omgeving van het Zonnepark naar wens van de bevolking in te richten.

Raadsvoorstel

Het raadsvoorstel, Definitieve verklaring van geen bedenkingen Zonnepark Drielandweg te Overdinkel, dat binnenkort aan de raad wordt voorgelegd is te lezen onder deze link.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.