Nieuws

Volkstuinvereniging De Ontspanning bestaat 40 jaar

De volkstuinvereniging “De Ontspanning”, bestaande uit ongeveer 30 leden, bestond vorig jaar 40 jaar. Het jubileum vierde men echter op zaterdag 7 juli.

Het weer was geweldig voor het jubileum. Niet voor de volkstuinen, want het is veel te droog de laatste tijd. Het is soms hard werken om de gewassen te besproeien. Dat gebeurt handmatig. Maar dat drukt de pret niet. Niet om te tuinieren en zeker niet voor het jubileum.

Het feest begon met een fietstocht vanaf het volkstuinencomplex in de Zoeke aan de Wensinkweg. Het gezelschap vertrok rond de klok van 14.00 uur. Via de mooie fietspaden en binnendoor weggetjes kwam men op het Arboretum in de Lutte terecht voor de tussenstop.

Barbecue

Vervolgens ging men weer richting Losser om uiteindelijk deel te nemen aan de barbecue die bij de Böggelschuur op het erve Kraesgenberg werd gegeven. Het gezelschap arriveerde daar in opperbeste stemming. De kersverse wethouder Harry Nijhuis kwam aan het eind van de middag nog even voorbij en sprak het gezelschap vanwege het jubileum toe.

Volkstuinvereniging De Ontspanning bestaat 40 jaar

Nieuwe tuinders welkom

Men beschikt over 55 kavels van elk 100 m2. Hiervan zijn nog enkele niet in gebruik. Je wordt met open armen ontvangen en je mag beginnen op een haf kavel als je dat wilt. Er is voldoende deskundigheid aanwezig om raad en advies te vragen. Als iemand problemen heeft over een bepaald gewas of plant dat wordt daar met liefde en belangstelling over gepraat. Ervaringen worden gedeeld.

Producten uit de tuin worden geruild, zodat iedere tuinder kan beschikken over een zeer gevarieerd groente, fruit en bloemen aanbod. Er is een ruimte waar men bij slecht weer binnen kan zitten en waar koffie gedronken wordt. Er is een eigen watervoorziening. In de vakantieperiode neemt men taken van elkaar, zoals bijvoorbeeld het begieten van de gewassen, over.

Degene die belangstelling heeft om zijn eigen biologisch verantwoorde groente te kweken, mag inlichtingen vragen bij Carla Oude Alink (carla55bode@gmail.com) en/of Gerard Bolscher (gelibol05@hotmail.com).

Volkstuinvereniging De Ontspanning bestaat 40 jaar

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.