Nieuws

Vogelspottoer naar de spechten van Egheria

Op zaterdagmorgen 22 april is er een vogelspottoer, een wandeling in natuurgebied Egheria bij De Lutte.

De bossen van Egheria zijn landelijk bekend om hun rijkdom aan bosvogels, met name de talrijke spechten. Eén van  de meest zeldzame spechtensoorten, de Middelste Bonte Specht komt hier in een groot aantal voor.

Onder deskundige leiding van vogelgidsen van Vogelwerkgroep Losser wordt niet alleen op zoek gegaan naar deze specht, maar zullen alle vogelsoorten die de gidsen onderweg horen of zien toegelicht worden. De route is ongeveer 4 km. lang en voert langs de Tankenberg en de Paasberg via het oude Erve Middelkamp door bossen en kleinschalig cultuurland. Goed schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen.

De start is zaterdag 22 april om 08.00 uur ’s morgens op de parkeerplaats van Pannenkoekhoes “De Stroper”, Bentheimerstraat 25 in De Lutte. Rond 10.30 uur is iedereen hier weer terug en staat er koffie of thee met wat
lekkers klaar.

Tevens zal er op zaterdagochtend 27 mei nog een vogelspottour maar dan in Losser deze gaat door natuurgebied de Zandbergen en Oelemars.

Reserveren voor deze activiteiten bij VVV Losser, tel: 053-5362013. De deelnamekosten bedragen € 4,00 per persoon.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.