Nieuws

Voetstapper 2018 is Ferdi de Boer

Het Brueghel-bestuur is trots dat Ferdi de Boer zijn voeten laat vereeuwigen in het fameuze Brueghelpad. De keuze was dit jaar niet moeilijk, Ferdi de Boer zet zich al jaren in op tal van activiteiten in het Losserse. Met zijn oud metalen actie heeft hij ruim 220.000, - euro opgehaald in de afgelopen jaren, waardoor vele ouderen, gehandicapten of door ziekte getroffen Lossernaren en hun familie een leuke dag aangeboden hebben gekregen. Een dag vol beleving en afleiding.

Stoppen

Omdat de 70-jarige Ferdi de Boer dit jaar stopt met zijn werkzaamheden voor het goede doel, was de keuze niet moeilijk om deze man dit jaar te eren voor zijn jarenlange inzet voor Losser, aldus de trotse voorzitter Michael Haen.

Indrukwekkend

De lijst van ondersteunde activiteiten is indrukwekkend. Zo werden dagen voor gehandicapten georganiseerd en was er recent weer een boottocht voor 200 ouderen, vanaf Zwolle naar Kampereiland en weer terug. Zieke kinderen en hun familie werden verrast met een rondvlucht boven Losser. Ferdi regelt alles in zijn eentje, er is geen of comité of bestuur. Een maatschappelijke duizend poot. Ferdi de Boer heeft zijn voetstappen in het cement mogen zetten. De tegel kan nu mooi uitharden. Onze vakman Brian zal er een mooie tegel van maken.

Bruegheliaans Festijn

Het Bruegheliaans Festijn wordt donderdag 30 augustus officieel geopend door de onthulling van en nieuwe voetstapper. Het Brueghelpad is een ‘walk of fame’, waar markante Lossernaren hun voetstappen vereeuwigen. Het gaat om mensen die in Losser geboren zijn of er wonen en die Losser een bepaalde mate van bekendheid hebben gegeven.

Ferdi de Boer

Ferdi de Boer, in gezelschap van zijn vrouw Tiny zegt: “Ik vind het natuurlijk een eer om mijn voetstappen achter te laten op de walk of fame. Maar och, er zijn zo veel anderen die deze eer ook toekomt. Bovendien heb ik het altijd met veel plezier gedaan.”

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.