Nieuws

Verrassing voor de 78 jarige Bennie Verveld

Bennie Verveld uit Losser werd donderdagmorgen 21 december op zijn verjaardag verrast met een serenade door het Semi Militaire Tamboerkorps Liberation uit Hengelo.

Het tamboerkorps, afgekort S.M.T. bracht een serenade aan Bennie Verveld omdat hij het S.M.T. geadviseerd heeft bij de aanschaf van de juiste Engelse uniformen en emblemen. Twee jaar geleden is het S.M.T. opgericht. Hans Leushuis uit Hengelo was de grote inspirator en oprichter van het S.M.T. Hij had de beschikking gekregen over een groot aantal trommels die ongebruikt bleven nadat een muziekvereniging was gestopt.

Hij kon deze trommels tot zijn beschikking krijgen mits ze weer zouden worden gebruikt. Als muzikant en altijd zeer geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog en de bevrijding kwam hij op het idee om een Semi Militair Tamboerskorps op te richten gelieerd aan de Engelse bevrijders van Twente. 

Verrassing voor de 78 jarige Bennie Verveld

De ideale persoon

Ze vonden in Rene Geels, oud militair en tamboer, de ideale persoon om een groep enthousiaste mensen op te leiden tot tamboer. Met de hulp van sponsoren konden ze uniformen in Engeland aanschaffen. Na heel wat repeteren als tamboer en als militair, want het marcheren is ook een hele kunst, was het korps zover dat het op konden treden. Op 4 mei hadden ze hun eerste optreden tijdens de dodenherdenking in Hengelo. Het is de bedoeling dat men gaat optreden bij evenementen die een link hebben met de 2e wereldoorlog, zoals herdenkingen en bevrijdingsfeesten.

Deskundig

In Bennie Verveld vond men de persoon die veel kennis heeft vergaard over de tweede wereldoorlog. Hij wist precies welke kleding en welke emblemen aangeschaft moesten worden. Ze dragen het uniform conform de Engelse militairen die destijds Twente hebben bevrijd.

Zijn verjaardag leek hun een mooi moment om een serenade te brengen en zich als tamboerkorps aan Bennie te presenteren, en ook om Losser even wakker te schudden met het getrommel. S.M.T. zoekt nog mensen die het korps kunnen en willen versterken.

Wilt u een repetitieavond bijwonen om een indruk te krijgen dan bent u van harte welkom. Website: smt-liberation.nl.

Verrassing voor de 78 jarige Bennie Verveld

Verrassing voor de 78 jarige Bennie Verveld

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.