Nieuws

Verjaardagsbox-Losser voor een feestelijke verjaardag

‘’Een verjaardag hoort één van de leukste dagen van het jaar te zijn, en vooral voor kinderen’’. Dit is het motto van Verjaardag–box Losser. Sinds januari jl. officieel een stichting.

Vrijwillig

Slingers, ballonnen, kaarsjes, traktaties, maar ook Dove geschenkdozen en allerlei andere cadeaus liggen uitgestald op tafel bij binnenkomst. Vrijwilligers zijn druk bezig om traktaties voor school feestelijk in te pakken. De groep , bestaande uit acht vrijwilligers, willen die kinderen een feestelijke verjaardag bezorgen.

Armoede

Het idee kwam van Mendy Versteeg, consulente armoede bestrijding gemeente Losser. Ook in de gemeente Losser zijn er namelijk gezinnen die onder de armoedegrens leven. Het vieren van een verjaardag of een traktatie uitdelen op school zit er soms niet in voor deze gezinnen.

Leeftijd

De leeftijdsgroep waarin kinderen in aanmerking komen is tussen de 0 en 18 jaar. Zo heeft de stichting twee versies binnen deze groep; kinderen van 0 tot 13 jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar. Een kind of jongere in deze leeftijdsgroep komt in aanmerking wanneer de ouders een inkomen van ongeveer 110% van het bijstandsniveau hebben.

 

Aanmelden

Hoge schulden kunnen een andere reden zijn voor Verjaardagbox-Losser om een kind of jongere te helpen. Kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren worden aangemeld door: een consulent van de gemeente, maatschappelijk werk, IB-ers van school, kinderopvang, de Voedselbank of Stichting Leergeld. Zij geven gezinnen die er voor in aanmerking komen een formulier mee waarmee ze hun kinderen kunnen aanmelden.

Privacy

De stichting gaat zorgvuldig om met privacy. Het kind blijft anoniem voor vrijwilligers van de stichting Verjaardag-box Losser, alleen degene die de traktatie weg brengt weet het adres. Het kind denkt dat zijn cadeautjes en traktaties van de ouders komt.

Sponsors

De stichting heeft ook veel nauwe banden met de Losserse middenstand. Zo sponsoren diverse Losserse bedrijven aan de stichting. En dan moet je denken aan, stickers, tegoedbonnen, cadeautjes, materialen die een traktatie of een feestje mogelijk maken.

Voor meer informatie: www.verjaardagsbox-losser.nl

afbeelding van Niels Bouwhuis

Door: Niels Bouwhuis

Niels Bouwhuis is 28 jaar en woonachtig in Losser. Begeleider Losserhof, toneelspeler Eensgezindheid, redacteur Hallo Losser, Raad van 11 en bestuur Martini Kerlkes.