Nieuws

Veldtoertocht LWC keuze uit twee afstanden, 34 – 52 km

Perfect parcours voor alle categorieën

Getraind of ongetraind

Op zondag 21 oktober a.s. organiseert de Losserse Wielerclub (LWC) haar veldtoertocht de “Twentse Heuvelen Tocht” dit is een tocht voor veld toerfietsers en MTB-ers. De tocht is een uitdaging voor elke MTB-er, getraind of ongetraind. Zoals uit de naam van deze tocht al blijkt zullen onderweg diverse Twentse heuvelen moeten worden beklommen. Op sommige wegen mag uitsluitend deze dag gefietst worden. De route is geheel aangegeven met linten en pijlen. Wij zijn de eigenaren en beheerders die toestemming hebben gegeven dan ook zeer dankbaar om hun percelen te mogen doorkruisen. We verwachten dan ook van de deelnemers dat ze zich aan de voorgeschreven regels houden.

Opnieuw is er ook gekozen om ook een korte afstand uit te zetten, is er ook dit jaar opnieuw de keuze uit twee afstanden, respectievelijk 34, 52 km. De route is iets aangepast en gaat soms over nieuwe gedeelten.

Eigen tempo

Zeker voor de iets minder getrainde fietser(s) maak er geen race partij van en fiets je eigen tempo, denk aan je eigen en de veiligheid van de overige deelnemers. Een valhelm wordt sterk aanbevolen. Ongeveer halverwege de route is er op het erf van de Fam. Zanderink aan de Beverborgsweg onder een echte Twentse kapschuur een rustplaats waar de deelnemers van de 52 km een rozijnen/krenten of kwarkbol aangeboden door Bakkers van Alink met drinken. De deelnemers van de korte route krijgen op het erf van de fam Westerik hun pauzeplek met gelijke verstrekking. Bij terugkomst in Losser krijgt elke deelnemer een bak heerlijke erwtensoep. Douche en kleedruimte voor zowel dames als heren is aanwezig. Mocht het nodig zijn dan is de mogelijkheid om uw fiets schoon te spuiten (6 fiets afspuitplaatsen) aanwezig.

Hoe en wat

De start van deze tocht is zoals inmiddels onze vaste vertreklocatie bij de voormalige steenfabriek aan de Smuddeweg in Losser. Vanaf de invalswegen wordt u naar de startplaats (pijlen LWC Start)en parkeerplaatsen gewezen. Onze verkeershulpen zullen u naar de juiste parkeerplaatsen leiden. U kunt starten tussen ± 08.30 en 09.30 uur. Op onze rustplaats is technische ondersteuning aanwezig. Kortom reden genoeg om zondag 21 oktober naar Losser te komen voor deze prachtige en zeer goed verzorgde tocht.

Voor meer informatie zie onze site http://www:lossersewielerclub.nl

  • Afstanden 34 en 52 km
  • Douchegelegenheid en de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten
  • EHBO en reparatiepost
  • Versnaperingen tijdens en na de tocht
  • Vanaf de invalswegen is de route naar de start gepijld
  • Hoogtemeters: 34 km; 472 m en 52 km; 688 m. (bron: www.gpsvisualizer.com)

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter. Na een oproep van Hallo Losser voor meer vrijwilligers heb ik me aangemeld.