Nieuws

Vakantiespelweek Avontureneiland Sandtbergh

Van maandag 30 juli tot en met vrijdagmorgen 3 augustus zijn er ruim 125 piraten (100 kinderen en 26 vrijwilligers en twee medewerkers van Stichting Fundament) op dit eiland in de Zandbergen aanwezig, op zoek naar de schat van kapitein Roodbaard.

Avonturen

Een piratenvloot bouwen, spannende speur- en smokkeltochten, op jacht naar de schat van kapitein Roodbaard, een uitstapje naar een prachtig speelpark. Met zijn allen overnachten in de zandbergen.

Piratenvloot

Op maandag is er een prachtige piratenvloot gebouwd, zijn er verschillende soorten levend Stratego gespeeld en was er natuurlijk (gezien de temperaturen) tijd voor waterspelen. Op de dinsdag is de hele groep ’s morgens in het dorp geweest voor een zoek- puzzeltocht. Na de middag was er een spellencircuit waar de kinderen zich heerlijk uit konden leven. Woensdagmorgen was er een rum- smokkeltocht en daarna een korte quiz.

’s Middag mochten de ouders, broertjes en zusjes komen kijken. Donderdag is de hele groep met de bus naar de Kettelerhof, een prachtig speelpark in Duitsland geweest. Bij terugkomst heeft kwalitaria de Tuffel het eten klaar en is alles ingericht voor de overnachting. Donderdagavond werd de schat van kapitein Roodbaard eindelijk gevonden. Op vrijdagmorgen kwamen de ouders hun kinderen weer ophalen en is deze prachtige week voorbij.

Veel belangstelling

Voor de zomerkampen van de Stichting Fundament is heel veel belangstelling. Ruim 150 aanvragen van kinderen om mee te mogen doen. Helaas is de capaciteit niet toereikend voor zoveel kinderen en moet men selecteren. Alle vrijwilligers, sommigen doen al 25 jaar mee, maken het mogelijk om een dergelijke week voor de kinderen uit de gemeente Losser te beleven.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.