Nieuws

Update Whatsapp buurtpreventie

Stand van zaken Whatsapp buurtpreventie van start tot nu!!

Stand van zaken

Op initiatief van Hallo Losser en met ondersteuning van de gemeente is eind 2016 begonnen met het opzetten van buurpreventie, met behulp van WhatsApp, voor de hele gemeente. Dit initiatief heeft al in april 2017 geleid tot een deelnemersaantal van 1025. Mede dankzij het groot aantal deelnemers en beheerders kunnen we denk ik wel spreken van een succes. Door mond tot mond reclame, aanwezigheid op de Breughel en flyer-acties is het deelnemersaantal in september 2018 gegroeid tot 1600!!! Dit is een stijging in absolute aantallen van maar liefst 575 deelnemers, hetgeen een stijging is van ca. 56% in anderhalf jaar, dit met de vermelding dat Overdinkel Voskamp-Veldkamp, Overdinkel de Grensstreek en  Beuningen Mekkelhorst erbij zijn gekomen. Op een enkele wijk na is er dus overal een stijging van het aantal deelnemers waarbij duidelijk te zien is dat er bij de groepen met de grootste stijging, ge-flyered is.

Werkzaamheid

Maar de vraag is: werkt het ook? Dat is op deze relatief korte termijn natuurlijk nog niet zo goed in cijfers vast te leggen maar door allerlei reacties uit het veld maar ook door het spel “Boef in de wijk” lijkt het aardig goed te werken. Maar hier geldt natuurlijk ook, hoe meer mensen er aan mee doen hoe beter het werkt. Daarom vanaf hier de vraag aan bewoners van de gemeente Losser: Meld je aan bij je eigen WhatsApp buurpreventie beheerder via het webformulier “Deelname WhatsApp buurtpreventie” van Hallo Losser. Heb je zin om iets meer te doen om Losser nog veiliger te maken meld je dan aan om in je eigen wijk te gaan flyeren via het webformulier “Iets te melden?” van Hallo Losser.

Dank

Zonder de inzet van alle deelnemers en beheerders zou het natuurlijk helemaal niet kunnen. Dus bij deze wil Hallo Losser al deze enthousiaste mensen nogmaals bedanken voor hun inbreng.

Grafiek

afbeelding van Rick Nijhuis

Door: Rick Nijhuis

Ik woon als geboren Denekamper sinds 1991 samen met mijn vrouw met veel plezier in Losser. Naast mijn bijdrage aan de programma commissie van de vereniging Kwaliteitskring Twente zet ik mij graag in voor de stichting Hallo Losser, hoofdzakelijk het beheer van Whatsapp buurtpreventie en de beeldbank voor de redactie.